Marine Harvest har tidligere varslet at de ikke kommer til å bygge i Hitra industripark på Jøsnøya på ennå en stund, og flere har spekulert i om konsernet ser seg om etter andre produksjonsløsninger enn Hitra.

Nå søker de derimot om å få utvide kapasiteten sin på anlegget på slakteriet på Ulvøya.

Selskapet vil øke fra dagens 70.000 tonn til 100.000 tonn, ifølge en søknad som bransjenettstedet Intrafish har sett.

- Marine Harvest har søkt om å få utvide kapasiteten på Ulvan fordi vi ser at volumene øker i området fabrikken håndterer. Tidligere har vi også kunnet slakte fisk i produksjonsområde 7 på Herøy, som ligger i produksjonsområde 8. Dette tillater ikke myndighetene lenger. Det går dessverre utover fabrikken på Herøy og gjør at vi må øke kapasiteten på Ulvan, skriver kommunikasjonsdirektør Ole Helge Hjetland i Marine Harvest til Intrafish.

Lokalavisa Hitra-Frøya har tidligere i sommer skrevet at Marine Harvest har søkt Mattilsynet om dispensasjon til å transportere levende laks fra lokaliteter på Frøya til sitt slakteri på Eggesbønes på Sunnmøre. Men Mattilsynet er skeptisk til dette da det i utgangspunktet ikke er lov å transportere levende laks forbi Hustadvika.Grunnen er at man vil hindre smitte av PD (pancreas disease).

På spørsmål fra Intrafish om denne omlegginga fra Herøy til Ulvan og Hitra har betydning for bygging av ny fabrikk i Hitra industripark på Jøsnøya, svarer Hjetland:

- Dette har ingen betydnng for en eventuell ny fabrikk.