Mattilsynet har fått ny toppsjef

Ingunn Midttun Godal, her fotografert ved NAVs lokaler på Hasle i 2014.   Foto: Thomas Haugersveen

Havbruk

Det er Ingunn Midttun Godal (51) som er ansatt som ny administrerende direktør i Mattilsynet. Det opplyser Landbruks- og matdepartementet (LMD) i en melding fredag. Utnevnelsen skjedde av Kongen i statsråd fredag.

– Mattilsynet har et viktig samfunnsoppdrag med å sikre trygg mat og trygt drikkevann, og å fremme god plante- og dyrehelse og god dyrevelferd. Jeg er svært fornøyd med at Ingunn Midttun Godal har takket ja til dette viktige samfunnsoppdraget. Godal har solid faglig kompetanse og bred og relevant erfaring som leder både i offentlig og privat sektor, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad i meldingen gjengitt i Intrafish

Jobbet i DNV GL

Godal er utdannet sivilingeniør ved NTNU. Hun har senere gjennomført en rekke lederutviklingsprogrammer både nasjonal og internasjonalt, opplyses det.

Hun har hatt ulike lederstillinger i DNV, Mattilsynet, Klima- og forusensningsdirektoratet samt i NAV. Siden 2016 har hun vært ansatt i DNV GL Business Assurance.

Granskning

I mai ble det kjent at tidligere toppsjef i Mattilsynet, Harald Gjein, gikk av. Det skjedde etter flere kontroversielle saker i Mattilsynet, blant annet knyttet til en feilaktig rapport fra en pelsdyrbonde som NRK avslørte.

I tillegg har det vært mye uro blant annet rundt håndteringen av lusesaken til Lerøy Midt. I juni vedtok Stortinget at Mattilsynet skal granskes.


Lerøy reagerer på at avis fikk innsyn i anmeldelse

Innsyn i en anmeldelse som endte opp med en henleggelse får oppdrettsselskapet til å stille en rekke spørsmål.

 

Det er konsulentselskapet KPMG som vant anbudskonkurransen for granskningen, som skal være ferdig før jul.