Knallet til med to norske rekorder i europamesterskapet

Ronja Lenvik   Foto: Terese Torgersen

New Articles

Ronja Lenvik har i dag løftet to norske rekorder under sin deltakelse i EM u15 i vektløfting.

Ifølge Ronjas mor, som følger den unge løfteren under mesterskapet i Israel, har Ronja løftet 70 kg i støt, noe som er norsk rekord. Den unge hitterværingen har også satt ny norsk rekord sammenlagt (støt og rykk).


 

Knallbra løfting til tross - nivået i EM er høyt og norske rekorder har ikke holdt til medalje for Ronja. Hun fikk 6. plass av ni utøvere i B-pulja.

- Nivået er veldig høyt, men Ronja har uansett grunn til å være stolt av sin egen prestasjon. Hitra Vektløfterklubb gratulerer med veldig god innsats og nye norske rekorder, skriver klubben hennes.


LES MER: Ronjas vei til EM


 

 

- I Ronja sin klasse ungdom kvinner 55 kg er det 19 utøvere fra 16 forskjellige land. Det er veldig høyt nivå også blant jentene, så Ronja har nok ingen medalje sjanse i dette mesterskapet. Uansett så er dette en veldig stor opplevelse for en så ung utøver, vi håper derfor hun lykkes når hun skal på platten, skrev Hitra vektløfterklubb i forkant av mesterskapet.

EM i vektløfting U15 og junior foregår i Israel. Ronja Lenvik reiste sammen med resten av det norske landslaget på torsdag. Ifølge Hitra vektløfterklubb deltar omlag 500 utøvere i mesterskapet.