Vil vekke natteravnene til live igjen

I 2014 var det en aktiv natteravn--gruppe på Frøya. Karin Nilsen og Renate Loktu Sandvik tok da i mot lokalavisas julegave for innsatsen. 

New Articles


Frøya kommune inviterer til orienteringsmøte om Natteravnene i Frøyahallen 27. januar.

Kommunen skriver at alle kan være natteravn.

«Så er du en voksenperson som ønsker å bidra til et godt og trygt oppvekstmiljø for barn og unge på Frøya, så ta turen da vel. Vi oppfordrer spesielt foreldre/pårørende til ungdom i aldersgruppen 13-18 år.»

Frøya hadde tidligere en aktiv natteravn-gruppe. I 2014 var det hele 50 personer som sto på liste - klare til å bli ringt opp dersom det var aktuelt å sende ut natteravner.


Nattravnene oppsummerer året

Svartrussens overskudd finansierte et aktivt lærende årsmøte for Nattravnene på Frøya for andre år på rad.


Natteravnene er en frivillig organisasjon som har egne lag rundt om i byer, tettsteder og kommuner. Tanken bak er at voksne edru menneske skal vandre rundt der ungdom og andre samles på nattestid, og dermed virke forebyggende. Natteravnene skal ikke være noe borgervern, men kunne bistå hvis noen ikke er i stand til å ta vare på seg selv, og formidle kontakt med politi eller hjelpeapparat.

Ifølge kommunen kan du som natteravn blant annet være med på å skape trygghet og trivsel i lokalmiljøet, og og skape gode sosiale møteplasser mellom yngre og eldre. Man får innblikk i barn og unges hverdag utenfor hjemmets trygge vegger, og blir kjent med andre engasjerte voksne og ditt eget nærmiljø.


Lokalavisa gir 10.000 kroner i julegave til natteravnene

- Dette skal brukes til noe fornuftig til gode for ungdommene, sier Karin Nilsen og Renate Loktu Sandvik.- Vi føler oss mye tryggere

Elevene føler seg mye tryggere når det er natteravner i nærheten. Men å få natteravnene til å stille opp, har vist seg vanskelig.