Flere Spellemanns-nominerte øyværinger

Dansebandet Gluntan er Spellemannsnominerte i år. Tre av bandets seks medlemmer kommer i fra øyregionen. F.V: Frank Robert Helden, Helge Risnes Nyhus (fra Hitra),i front Kjell Ivar Eienes, Dag Kristian Viken (fra Frøya), Endre Fladvad, Geir Viken (fra Frøya). Foto: Tom Haga. 

Kultur

Tidligere i dag fortalte lokalavisa at Anita Kaasbøll og bandet Song Circus har blitt nominerte til Spellemannspris i år.Men Kaasbøll er ikke den eneste nominerte øyværingen.

Sterkt representert

I Spellemannskategorien danseband er Gluntan nominert. Og tre av dansebandets seks medlemmer kommer i fra øyregionen.

Geir Viken trommer i fra seg i Gluntan, mens lillebror Dag Kristian Viken spiller bass i dansebandet. De er begge utflytta frøyværinger, nå bosatte i Trondheim, men foreldrene deres bor fortsatt på Flatval. Med seg i Gluntan har de også gitarist Helge Risnes Nyhus i fra Melandsjø. (Og vokalist Kjell Eines er fra Smøla.)

- Stas å bli nominert

- Vi hadde håpet på å bli Spellemannsnominerte, i og med at vi sendte inn bidrag, sier Geir Viken til lokalavisa tirsdag.

- Men vi visste at det hadde blitt utgitt en del gode album i fjor og at det kom til å bli en tøff og jevn konkuranse for å komme gjennom nåløyet. Så nyheten om at vi hadde blitt nominerte, ble veldig positivt mottatt. Vi har fått mange gratuasjoner i fra kollegaer og fans i dag. Det er veldig koselig.

Et bra produkt

Gluntan er nominerte med plata "Gluntan 50 år".

De andre nominerte i kategorien danseband er Contrazt med platen Hælj og Hanne Mette med platen Akkurat nå.

Geir tror det blir tøft å skulle vinne mot de to andre.

- Gluntan har vunnet Spellemann tidligere, i 1996. Om det er vår tur å vinne på nytt er vanskelig å si, men vi har et bra nok produkt. Vi tar det ikke som en selvfølge å vinne selv om vi heter Gluntan, så dette er en opptur for oss. Og det er stor stas å bli nominert til Spellemannspris.

Prisutdelingen finner sted i Oslo Spektrum, lørdag 30.januar.

Kommer til øyregionen

Geir Viken forteller videre at Gluntan kommer til Suladagene i sommer.

- Det gleder vi oss selvfølgelig til.

Dansebandet har vært jevnlig innom øyregionen for å holde konserter.

- Særlig på Frøya, men det er lenge siden sist, så det hadde vært på tide med en konsert der snart.

 Viken sier at Gluntan gjerne kommer til øyregionen for å holde konsert hvis hitter- og frøyværinger ønsker det og så lenge kalenderdatoen er ledig.

- Det er bare å sende oss forespørsel.