Spellemannprisen:

Øyværinger vant kategorien Årets Danseband

Dansebandet Gluntan er Spellemannsnominerte i år. Tre av bandets seks medlemmer kommer i fra øyregionen. F.V: Frank Robert Helden, Helge Risnes Nyhus (fra Hitra), i front Kjell Ivar Eienes, Dag Kristian Viken (fra Frøya), Endre Fladvad, Geir Viken (fra Frøya). Foto: Tom Haga. 

Kultur

Spellemannprisen blir i kveld (lørdag) delt ut til norske musikere som har gjort seg bemerket i 2015.

Vant for andre gang

Gluntan var nominerte i kategorien danseband med plata "Gluntan 50 år" og vant i kveld sin andre Spellemann (sist gang var i 1996).

I forkant kunne Geir Viken fortelle lokalavisa Hitra-Frøya at det skulle bli vanskelig å slå de to andre nominerte; Contrazt med platen Hælj og Hanne Mette med platen Akkurat nå.


 

Sterkt representert

Hele tre av dansebandets seks medlemmer kommer opprinnelig i fra øyregionen.


 

Geir Viken trommer i fra seg i Gluntan, mens lillebror Dag Kristian Viken spiller bass i dansebandet. De er begge utflytta frøyværinger, nå bosatte i Trondheim, men foreldrene deres bor fortsatt på Flatval. Med seg i Gluntan har de også gitarist Helge Risnes Nyhus i fra Melandsjø. (Og vokalist Kjell Eines som er i fra Smøla).


En spellemann døgnet rundt

Lørdag kan Helge fra Hitra vinne Spellemannpris sammen med sine band-kolleger fra Frøya og Smøla


- En ære å bli nominert

Anita Kaasbøll i fra Hitra var nominert til Spellemann i kategorien Samtid med bandet Song Circus.

I forkant kunne hun fortelle lokalavisa Hitra-Frøya at det er utrolig hyggelig å bli nominert til Spellemannpris for andre året på rad.

- Det er mye hardt arbeid, blod, svette og tårer som ligger bak ei plate, og da er det ekstra deilig å se at også andre verdsetter arbeidet vi har lagt ned. Vi synes det er en ære i seg selv å bli nominert, særlig med tanke på at de andre platene i samme kategori er unike og veldig gode, sier Kaasbøll.

De nominerte i kategorien samtidsmusikk var:

* Anders Førisdal – «Bjørn Fongaard – Galaxe»

* Asamisismasa – «Neon Forest Space»

* Gisle Kverndokk / Nordic Voices – «Fuge der Zeit»

* Song Circus – «Anatomy Of Sound»

Det ble Asamisismasa med «Neon Forest Space» som til slutt kategorien Samtidsmusikk.