Torsdag var det duket for en spennende barneteaterforestilling i Frøya kultur- og kompetansesenter, da Frøya kulturskoles egen teatergruppe Blanke Ark satte opp stykket Gruffalo.

Teaterforestillingen ble en suksess. De unge skuespillerne leverte en god forestilliing. God innlevelse, replikker i rim og passe lengde var noen av faktorene som gjorde dette bra.

Gruffalo

Gruffalo er basert på den britiske forfatteren Julia Donaldsons barnebok med samme tittel. Den populære boka ble gitt ut i 1999 og har siden den gang blitt solgt i millioner av eksemplarer. Gruffalo har også vunnet flere priser innen barnelitteraturen.

I første akt av skuespillet følges en liten mus som er på vei gjennom skogen, da den møter en sulten Gruffalo. Den snartenkte musa vet råd og unngår å bli spist, ved å få Gruffaloen til å tro hun er det farligste dyret i hele skogen.

I andre akt forteller Gruffaloen barnet sitt Lille Gruffalo om den store skumle musa som bor i skogen. Men hun blir nysgjerrig og vil selv finne ut om musa er så skummel som store Gruffalo skal ha det til.

Salen var godt fylt

Forestillinga fra kulturskole-elevene var en forestilling som kanskje henvendte seg mest til de yngste barna, men som også ble godt likt av alle som møtte opp. Salen i kulturhuset var godt fylt opp av spente barn og voksne. De gikk ikke skuffet derifra.