Kristoffer og bandet fikk endelig oppfylt festivaldrømmen

-Med kjentfolk i salen ble det veldig spesielt

Kultur

For en kanon festivalstart det ble da Harvest åpnet Frøyafestivalen med sugende rock, herlige gitarriff og kraftfull stemme som fylte teltscenen til ytterpunktene. Harvest - med frøyværingen Kristoffer Tønder som leadgitarist, fikk endelig slippe til på hjemmebane. Han har tidligere uttalt til lokalavisa at å spille på Frøyafestivalen er en musikalsk drøm. I kveld gikk den i oppfyllelse.

Sjekk også vår samleside for Frøyafestivalen

-Det har absolutt vært en drøm. Vi har prøvd en del år å få Harvest til Frøyafestivalen, men det har bare ikke klaffa sånn før nå, forteller han til lokalavisa rett etter konsertslutt.

- Og hvordan føles det nå sånn rett etterpå?

- Veldig, veldig godt.

Sammen med vokalist Hege M. Stien, bassist Magnus Riise og trommeslager Magnus Hoem spilte Harvest rundt tre kvarter med egenproduserte rockelåter. Noen rolige, men det ble mest respons fra salen med de mer kraftfulle låtene. Kristoffer sjøl kommuniserte med venner og kjentfolk i salen med smil og nikk mellom egne gitarsoloer. Bandet avsluttet med sin nyeste singel «Deadman», og fikk tilrop og mye jubel da konserten var over.

- Hvordan var det å spille foran kjentfolk?

- Det var litt rart. Jeg er ikke typen som pleier å ha masse øyekontakt med publikum, jeg har vel et typisk gitarfjes. Men det var litt enklere å se opp nå. Og med kjentfolk i salen ble det veldig spesielt. Og ekstra viktig å prestere.

 

Teltet burde det vært stappfullt; her gikk for mange glipp av en skikkelig rockestund. Harvest sjøl er godt fornøyd med oppmøtet, som vel talte rundt 50-60 tilhørere. Bandet har spilt sammen i seks år, men hatt ulike pauser for å spille på hver sine kanter. Nå to uker før festivalen har det vært intense øvinger. Og det satt bortimot perfekt.

- Dette er en fantastisk fin gjeng, sier Kristoffer og peker på musikerkollegene backstage. Nå skal bandet bare slappe av før ferden går tilbake til Trondheim. Etter Harvest går de britiske rockerne i 10cc på storscenen ute.


Føler abstinenser etter å komme i gang

- Dette blir den store ildprøven