Billettsalget til årets Hitterkveld går bra, forteller Omar Pleym i kulturetaten i Hitra kommune.

- Det er solgt over 350 billetter så lang, så i år har vi tro på at kvelden skal bli utsolgt. Det er totalt 500 billetter til salgs. I fjor på samme tidspunkt var det solgt ca. 175 billetter, i år er det altså så langt solgt over dobbelt så mange billetter, sier Pleym. Totalt var det 308 solgte billetter på fjorårets Hitterkveld, ifølge Hitra kommune.

Hitterkvelden runder i år ti år. På plakaten til jubileumsforestillinga nå førstkommende lørdag står flere av de mest kjente kultur-personlighetene øya har fostret gjennom årene.

Blant disse er forfatter og filosof Inge Eidsvåg, som i høst kom med ny bok kalt «Døden – livets følgesvenn».

I tillegg kommer en rekke av Hitras artister hjem for anledninga for å opptre under kvelden. Blant disse er musikerne Anders Jektvik, Therese Ulvan og Jonas Peitersens duo Temporary.

- Av lokale bosatte artister vil Hege Anita Skjærvik og Roar Lyng Celius synge duett, og det internasjonale koret Harmundi fremfører «We shall overcome» for oss. Vi får videre innslag av kulturskoleelever, og kulturskolens lærere framfører ett eget nummer. Det blir også allsang med Ulmar Ulvan og Ingolf Jektviks flotte viser, og da med komponistene som akkompagnatør, forteller Pleym.

Det tidligere annonserte humorinnslaget med Vennastranda Revylag utgår fra programmet.

Fra dørene åpnes i Hitrahallen og fram til programstart, blir det taffelmusikk med Barman Janitsjar Årets konferansierer er rådmann Laila Eide Hjertø og unge Rokas Bliudzius.