Horg Musikkorps har bestemt seg for å markere musikkorpsenes år med å bringe korpsmusikk til Mausund - øya uten korps.

Korpset består av 25 medlemmer fra 18 år og oppover. Medlemmene kommer fra Melhus, Hovin og Lundamo-området. Dirigent er Ingrid Øien.

Slekt på Mausund

Lise Hågensen er styreleder i musikkorpset. Hun har slekt på Mausund, og familien hennes har hytte på Aursøya hvor deler av korpset skal bo i helga. Resten bor på Den Muntre Matros.

Korpsmedlemmene besøkte også øya i april i 2013, men da uten instrument.

- I helga blir det ble litt sightseeing rundt Bogøya og en liten matbit på Sula i tillegg til flotte dager på Mausund. Vi gleder oss til å komme tilbake til havgapet. Og vi har planer om å se øyværet og kanskje også prøve fiskelykken, forteller Lise.

Pubkonsert og utekonsert

I løpet av torsdag til søndag (7.-10.juni) vil korpset spille flere konserter på Mausund. De starter med pub-konsert på Den Muntre Matros fredag. Da loves det topp stemning med et variert konsertprogram.

Lørdag marsjerer korpset fra butikken.

- Det er lov til å bli med på runden. Deretter blir det utekonsert ved Havna Kafe. Vi håper på knallvær og masse publikum, sier Lise Hågensen.

Horg musikkkorps

Korpset er ellers engasjert med spilleoppdrag i nærmiljøet, og deltar i Trøndersk Mesterskap som årlig arrangeres i Olavshallen.

I år kom de på 2.plass i 3.divisjon for voksenkorps. Korpset spiller både på Hovin og Lundamo på 17.mai, og er en del av Horg sykehjems Livsglede for eldre-prosjekt.

De er også opptatt av rekruttering og har ofte aspiranter fra skolekorpset med på øvelser og konserter.

- Vi håper at folk har lyst til å høre livlig, fin og herlig korpsmusikk denne helga, forteller Lise Hågensen som er bosatt på Melhus og jobber som lærer ved Melhus videregående skole.