En fargerik samling unge frøyværinger. Se promofilmen her

Flere farger Frøya

Kultur

Onsdag 13.juni er det klart for den store forestillingen ”Flere Farger Frøya”. Gjennom hele skoleåret har kulturskolen, og spesielt Sistranda skole og Rabben barnehage jobbet med prosjektet på ulike måter, forklarer virksomhetsleder for kulturskolen, Toril Antonsen Aae.

Kulturskolen har i forkant av onsdagens forestilling laget en promoterings-film. Filmen er laget av Maida Hals. Den kan du se i hovedbildet på denne artikkelen.

Flere farger Frøya-konseptet baserer seg på at musikk er den beste måten å integrere folk på. Gjennom forestillingen skal barn som kommer fra mange ulike kulturer gi hverandre kulturelle gaver. Vise andre dans, musikk, minner og klappeleker fra det landet de er født i eller føler en tilhørighet til, og synes det er moro å dele med andre.


30 år med kulturskole skal feires på ulike vis

- Vår største teater-produksjon noensinne

 

Det blir noe annet enn en vanlig konsert, legger Toril til.

- Et nummer kan for eksempel bestå av tre-fire sanger med mange forskjellige uttrykk og noen elever bidrar også med instrumentale innslag. Fra Norge blir det folkemusikk og rim og regler som før i tiden ble tatt i bruk på Frøya.

Mer info om denne forestillinga og andre aktiviteter finner du på HFkalenderen.no

Det deltar også profesjonelle musikere i Flere Farger Frøya. I tillegg til lærere fra kulturskolen er Frode Fjellheim og Snorre Bjerk med samisk bakgrunn leid inn til prosjektet.