Det er ikke så mange sirkus som besøker øyregionen lenger, så da Cirkus Agora gjestet Frøya i kveld, kjente publikum så absolutt sin besøkelsestid og fylte teltet før forestillingen startet.

De fleste fikk det de kom for. Det ble ablegøyer, mye av det utført med en kroppsbeherskelse man kan misunne artistene, det ble halsbrekkende akrobatikk, og sjarmerende innslag med artige hunder og sjarmerende hester. Det ble masse humør, ynde og kraft, det meste pyntet med glitter og paljetter.

Sirkusdirektøren slo til

Et begeistret publikum fikk servert flere innslag med imponerende sjonglering, deriblant, med sirkusdirektøren selv. For Jan Kjetil Smørdal har slett ikke glemt gamle kunster, fra da han blant annet opptrådte med verdens største sirkus. Smørdal startet sin sirkuskarriere etter å ha lært å gå på line mellom epletreet og utedoen hjemme i Norfjordeid, og startet Cirkus Agora som 25-åring.

På Frøya impnerte han stort med sin treffsikerhet da han kastet flere kopper og skåler med foten opp i lufta, hvorpå de ble stående oppi hverandre oppå hodet hans.

- Farsken!

Vi skal heller ikke glemme klovnene, som fikk liv i latterdøra hos store og små. Det gjorde også Brad Garcia, både da han underholdt publikum mellom manesjeinnslagene, og ikke minst med sine flotte akrobatiske krumspring på trampolina.

Det er sjelden sirkus uten at noen blant publikum lokkes inn i manesjen. Onsdagens lokale helt ble ti år gamle Thor Sander Späte, som må ha vært en drøm å få med seg for akrobaten Brad Garcia. For Thor Sander var minst like livlig som moromannen i sirkuset, og gjorde alt han ble bedt om. Etterpå forteller han lokalavisa hva han tenkte da han ble bedt om å komme opp.

- Farsken! ler Thor Sander, som var litt nervøs, men syntes det var mest moro å delta.

Første sirkusbesøk

Dette var faktisk Thor Sander Späte sitt første besøk på sirkus, og etterpå kan han, i likhet med flere andre, ikke si hva som var best under kveldens forestilling.

- Alt var like bra, sier tiåringen fra Ervika.

Torsdag kveld er det Hitra sin tur til å få besøk av Cirkus Agora, og i følge de som opplevde det på Frøya onsdag kveld, er det absolutt verdt å få med seg.