Tove Mathisen fra Hammarvika, blogger på tovemathisen.blogg.no og fast helgeskribent i lokalavisa Hitra-Frøya, har laget et dikt med humoristisk - og kanskje også litt syrlig - blikk på situasjonen rundt den avgåtte fiskeriministeren. Her blir både Iran-turen, kjærlighetsforholdet til Bahareh Letnes og forholdet til journalistene omtalt - på rim.

"Forelskelse - det er noe som skjerenten du heter Pål eller Permannfolk flest, de blir nærmest blindenår de møter den rette kvinde."

skriver Mathisen i diktet, som har ni vers.

- Det bare ramlet ned i hodet. Og tok fokus bort fra andre verdensproblemer, svarer Tove på spørsmål om hvorfor hun skrev diktet. Lokalavisa har fått lov å gjengi noe av det. Mathisen fortsetter:

"Jeg er en ekte, helstøpt mannselvsagt ble jeg med til Iranfor jeg er tross alt den store stjernaderfor varslet jeg aldri Erna.

Telefonen, klart jeg måtte ha denhijaben? - nei, den la vi igjenutslått hår er tingen for Per for burka er det ingen som kler.

Min Letnes er fin som den edleste vinså hvorfor gjemme seg bak en gardini tillegg er hun dyktig og klokgled dere folkens, for snart blir det bok."

At Iran-turen og kjærligheten også til slutt førte til statsrådens avgang, omtaler hun på denne måten:

"Jeg er forelsket, så jeg tok riskenselv om jeg mistet grepet om fiskendenne jenta er virkelig drømmenderfor svømmer jeg gjerne mot strømmen.

Jeg mistet min stolte ministerpostmen denne karen blir aldri lostjeg gjør som Abdi, Mustafa og Hjalmarog slenger inn en søknad til Salmar."

Hele diktet kan leses på bloggen tovemathisen.blogg.no