Fullsatt kirke - se høydepunktene her

En flott julekonsert med mange høydepunkter

Julekonsert i Hitra kirke

Kultur

En tilnærmet fullsatt Hitra kirke fikk torsdag kveld servert vakker sang og musikk i en flott julekonsert. Vertskap og arrangør er koret Hitterklang med dirigent Ida Willadsen, som denne kvelden hadde med seg mange musikalske gjester. Her var det internasjonale koret Harmundi med dirigent Gabriëla Lukassen, sanger og låtskriver Hege Anita Skjærvik og vokalgruppa Carpe Diem. Vokalgruppa består av May Andreassen, Unni Helen Hattmyr, Laila Bye og Margareth Ulvan. Og på toppen av det hele var det innslag fra kulturskolens lærere og elever. Alt presentert av kveldens vert og konferansier Rolf Magne Hammernes.

Se høydepunkter fra konserten i video-bildet øverst i artikkelen.

Musikerne og sangerne bød på et variert program, både helt nye julesanger, de klassiske julesangene og noen nokså utradisjonelle.


Skal synge i selveste domen

- Da vi fikk forespørselen kom det et unisont ja fra hele gjengen.

 

Harmundi, med dirigent Gabriëla Lukassen, sang blant annet "Lys i mørket". Og siden torsdag også var Lucia-dagen, var kulturskolens sangelever Anna Cecilie A. Lervik og Maren Strømsvik Olsen pyntet som Lucia-jenter. Andre som bidro med solo- og duosang var Elisabeth Strøm Lund og Hege Anita Skjærvik.

 

Et av kveldens høydepunkter var «Fairytale of New York» med Hitterklang som kor og musikerne Eskil Lervik, Torid Skogstad, Syver Lie Rønningen og Frode Jektvik, sistnevnte som gitarist og solist. Og som seg hør og bør på en julekonsert, "Deilig er jorden" gir juleroen til slutt.