Mye tradisjonelt, men også helt nye stemmer

18-åring blir ny gjesteartist på den tradisjonsrike konserten

  Foto: Strand SeniorBrass

Vi er stolte av å ha med alle våre flotte og spennende gjester under årets Kakelinne-konsert

Kultur

Strand SeniorBrass (SSB) vil igjen skape god og tradisjonell julestemning i Sandstad Kirke fredag 21. desember. Også i år håper SSB å fylle kirka til siste plass i begge kveldforestillingene. Kakelinne-konserten er en juletradisjon som Strand SeniorBrass (SSB) har hatt helt siden 1999 på låven på Haugland Gård. Siden 2004 har konserten vært avholdt i Sandstad Kirke, og alltid den 21. desember.

- Denne dagen er årets korteste dag, og vi kan feire at vi går lysere tider i møte. Mildværsperioden rett før jul ble tidligere kaldt for Kakelinna. Årsaken til varmeperioden mente mange var all steking, koking, matlaging og vasking som skjedde rett før jul. SSB har derfor valgt å kalle denne konserten for Kakelinne-konserten, og etter hvert blitt veldig godt kjent både i og utenfor øyregionen, forteller musikerne.

Årets konsert vil by på variert program, i tillegg til det tradisjonelle innslaget med opplesing av Alf Prøysens fortellingen om "Matja Madonna" ispedd stemningsmessig julemusikk. I tillegg til Strand SeniorBrass, vil vi også få høre sang fra Kåre Hansen.

Kåre Hansen synger O helga natt  Foto: Trond Hammervik

 

- Kåre har vært gjest i mange år og han trives med å synge sammen med Strand SeniorBrass. Det har nesten blitt et krav fra publikum at han skal synge, og det har vi tenkt å oppfylle også i år, forteller musikerne. SSB-koret har blitt en fast innslag under Kakelinne-konserten. Årets korstykke fremføres med sangsolist fra egne korpsrekker, og i år er Roar Lyng tilbake som korets dirigent.


 

Årets nye gjesteartist er John Arne Davies Glørstad fra Ansnes, en av våre nye lokale artister. 18-åringen deltok tidligere i år i TV-programmet «Norske Talenter». John Arne har drevet med musikk, teater og sang, så lenge han kan huske. John Arne er tredje generasjon Davies som er med SSB på Kakelinne-konsert. Tidligere har både mor Nicia, og mormor Grete, vært opplesere av Matja Madonna. Han har sammen med sin mor og venner gjennomført konsertene «Bittelille julaftentime», og hvor inntektene går til barn av rusmisbrukere.

John Arne Davies Glørstad  Foto: tv2

 

Gerard Rooker har arrangert to stykker som korpset skal fremføre sammen med John Arne. Opprinnelig er Gerard fra Nederland, bosatt på Frøya, dirigent i både Frøya skolekorps og Barman Janitsjar, i tillegg til å være tubaist i SSB og orkesterets egen faste arrangør av musikkstykker.

Den tradisjonelle Prøysen-novellen "Matja Madonna" leses i år av Gunn Røstad, som til daglig er oppvekstsjef i Hitra kommune. Selv sier Gunn at hun ikke deltar aktivt i musikklivet, som utøver, men musikken er en del av hennes hverdag. Den inspirerer, skaper glede og bidrar positivt når noe nytt skal skapes og utvikles, sier hun.

 

Roger Lund har vært korpsets faste dirigent helt siden oppstarten til SSB i 1991.

- Strand SeniorBrass er stolte av å ha med alle våre flotte og spennende gjester under årets Kakelinne-konsert. Vi serverer kaffe og noe å bite i. Konserten er i utgangspunktet en gave fra Strand SeniorBrass med alle sine gode støttespillere, og til alle som kommer til kirka denne kvelden. SSB setter stor pris på at de fleste vil være med å spleise på kaffe, kaker, instrumenter, nye noter og kostnadene med konserten, ved å gi et bidrag til korpskassen, sier Lund.