13 unge elever skal spille med verdensstjernene

UNGE LOKALE UTØVERE: En håndfull elever fra Frøya kulturskole fikk spille sammen med TrondheimSolistene og Alexander Rybak. (Arkivfoto) 

Kultur

Torsdag er det duket for en konsertopplevelse i Frøya kulturhus, blant annet med Trondheimssolistene - og lokale kulturskolelever. Anledningen er den årlige nyttårskonserten verdensstjernene i Trondheimssolistene pleier å ha på Frøya og Hitra.

Virksomhetsleder på Frøya kulturskole, Toril Antonsen Aae, forteller entusiastisk om hva som skal skje.

-Trondheimssolistene er nå på nyttårsturné, og dette blir tredje gang at kulturskoleelvene i strykeinstrumenter på Frøya får delta i programmet. I første del av programmet får elevene spille sammen med de profesjonelle utøverne.


 

-Det er i alt 13 elver som skal delta. De fleste spiller vanlig fiolin, men det er også en som spiller hardingfele og en som er utøver på kontrabass, forteller virksomhetslederen.


Reel fra Skottland og ril fra Mausund

Programmet har variert innhold av musikk av eldre og nyere dato, fra folkemusikk til komposisjoner av Jean Sibelius, Benjamin Britten og Henning Sommerro. Musikalsk gjesteleder er Cecilia Zilliacus.

Sammen med Trondheimssolistene kommer også to skotter. Den ene er Catriona McKay som spiller skotsk harpe, den andre Chris Stour på fiolin. De vil selvsagt spille reel, en folkelig type dansemusikk som særlig assosieres med Skottland.

Aae forteller at det også er tradisjon for denne musikken på våre trakter:

- Blant det som skal spilles av våre elever på konserten, er en ril fra Mausund, forteller hun.


Gnistrende konsert med TrondheimSolistene

Men de måtte finne seg i at Alexander Rybak stjal mye av showet.