10.000 i støtte til boka om Titran

Walter Hakkebo 

Kultur

Frøya formannskap bevilget i dag 10.000 kroner i støtte til utgivelsen av boka «Titran-ytterst mot havet.»

Lokalavisa fortalte i desember om mannen bak boka: Walther Hakkebo. Hans store lidenskap gjennom livet har vært samling av postkort, gamle etiketter fra Titran canning, poststempler og alt som kan dokumentere historien om Titran. Nå hadde han også fullført boka om Titran. Men det var det ingen selvfølge at han skulle fått til.

 For to år siden fikk Walther hjertestans.

- Jeg skjønte ingenting da jeg våknet. All motorikk i kroppen var borte, og jeg husket ingenting av det som skjedde. Det var en tung og vanskelig tid, og det tok lang tid før jeg var på beina igjen, fortalte han til lokalavisa.

Men han ble fortalt hva som hadde skjedd, og med tiden kom kroppen også i gang igjen. Tre operasjoner fulgte, men han hadde én ting i tankene. Boka om Titran.

- Jeg fikk en ny giv til å jobbe med boka igjen, og ble enda mer glad i Titran enn jeg hadde vært. Den skulle bli ferdig. Så nå er den klar for salg, med historier og dokumentasjon fra butikker, forretningsliv og liv på Titran, som er den beste plassen i verden. Det gamleste postkortet i boka er fra 1905, og det er historier fra Stabben, Sletringen fyr, Titran Canning og mye mer. Jeg er veldig, veldig fornøyd med at jeg klarte å gjennomføre det.

Les hele intervjuet med Walther her: