En kveld med alt annet enn 17-maimarsjer

Korpsmedlemmene har selv valgt låtene de vil spille.
Kultur

- De fleste korps har mye større utskifting enn det vi har. Selv om vi ikke er så mange, så er det en gjeng som har spilt sammen i mange år. Det gjør det mulig å satse på et repertuar som er noe mer enn de tradisjonelle marsjene. Og for første gang er det ikke jeg som har bestemt repertuaret, sier korpsleder Gerard Rooker.

- Korpsmedlemmene har laget ei ønskeliste, og det blir melodier fra den vi skal spille, forteller Austeja Liutkutè.

Hun er en av tretten medlemmer i skolekorpset, og har spilt i korps i mer enn ti år. Først i Sørburøy skolekorps, og nå i Frøya.

Og ønskelista inneholder mye musikk fra filmer og serier. Kjenningsmelodien fra Game of Thrones en en av låtene vi vil få høre under konserten "Hør og se" i Frøya kulturhus søndag 5.mai.

Se videosnutt fra øvinga på "Game of Thrones" her:

Frøya skolekorps øver Game of Thrones

 

- Game of Thrones blir bra, men det blir mange høydepunkter. På konserten kan folk komme og høre oss i en annen setting enn 17. mai. Vi håper både voksne og barn kommer, og kanskje er det noen som får lyst til å spille i korps, sier Gerard Rooker.

Frøya skolekorps skal ikke ha scenen alene. Både Strand og Sørburøy blir gjestekorps som skal ha sine egen avdelinger i konserten.

- Så du kan godt kalle det en skolekorps-mønstring for hele øyregionen, sier Gerard.