Tar godstolen og bokhyllene med utendørs

Peggy Marit Krogh og Kennet Hafsmo prøvebruker utendørsbiblioteket.  Foto: Linn Kristin Indergård

Kultur


På kvelden torsdag 27. og lørdag 29. juni flytter Snillfjord bibliotek ut på torget på Krokstadøra. Begge dagene blir det arrangement utover kvelden.

- Torget blir gjort om til et koselig rom, med både godstoler og bokhyller. Det blir også kaffeservering, og en skranke der man kan låne de bøkene som er med ut. Målet er å få den gode stemningen fra bibliotekrommet ute under åpen himmel. Det blir også noen leker og aktiviteter for barn, så her er det bare å ta med hele familien, sier Linda Johnsen, biblioteksjef ved Snillfjord folkebibliotek.

Idéen dukket opp under et møte for bibliotekene i Trøndelag, forteller Johnsen.

Linda Johnsen  Foto: Linn Kristin Indergård

 

- Det var snakk om ulike måter å treffe publikum, og hvordan man kunne se biblioteket i uvante omgivelser. Snillfjord bibliotek ligger vendt mot torget på Krokstadøra. Jeg fikk en tanke om rolige sommerkvelder i godstolen med en god bok, og begynte å utvikle prosjektet.

Arrangementet er gratis og åpent for alle som ønsker å komme innom i løpet av de to kveldene.

- Om du er en vant gjest eller om du aldri har vært innom før er du like velkommen, sier biblioteksjefen.

  Foto: Linn Kristin Indergård