Inviterer innbyggere fra 22 fra berørte kommuner pluss spesialinviterte frøyværinger

Arkivfoto fra da Titranspelet ble satt opp på Moldhaugen på Titran sommeren 1999. 

Kultur

I år er det 120 år siden Titranulykka som kostet hele 140 mennesker livet. Disse sjøfolkene kom fra mange kommuner langs kysten. Under Titranspelet i sommer vil Frøya-ordføreren at personer fra alle de 22 berørte kommunene kan være tilstede.

Ordfører Berit Flåmo har via sine ordførerkolleger sendt invitasjon der hun inviterer fire personer fra hver av de berørte kommunene. I tillegg vil det de neste dagene gå ut spesialinvitasjon til flere frøyværinger. Det forteller kulturkonsulent Mona Elisabeth Skarsvåg i Frøya kommune.

- Titranspelet blir i år igjen et utespel og skal markerer dette med tre forestillinger om livet på Titran før, under og etter ulykka. Ordfører Berit Flåmo har sammen med formannskapet valgt ut frøyværinger som får tilsendt en egen personlig invitasjon til Titranspelet. Denne invitasjonen vil havne i postkassen til de utvalgte i løpet av de nærmeste dagene, forteller Skarsvåg.


Tilbakeblikket

Se bildene fra den store minnemarkeringen i 1999

Kongebesøk og oppsetninger at Titranspelet.