- Vi vil ha flere med oss

Michael Siversen, Gøran Kjønnøy, John Magnius Holm, Ann Harriet Antonsen og Henrik Hallaren stilte ut sine bilder i kulturhuset.   Foto: Håvard Dyrø

Kultur

Frøya kunst- og tegneklubb har eksistert i et halvår, og en liten gruppe folk med felles interesse i å tegne og male har møttes i Stølan kretshus, for nettopp å tegne, male og snakke om "andre ting enn idrett", som Ann Harriet Antonsen sier det.

- Vi er en aktiv klubb, men vi teller ikke så mange personene. Vi vil gjerne få med oss flere av både gamle og nye frøyværinger, sier Ann Harriet.

Torsdag var hun, og flere som har denne hobbyen, til stede i kulturhuset i forbindelse i forbindelse med overføringen av "Van Gogh: Wheat Fields and Clouded Skies".


Overfører Van Gogh-utstilling i kinosalen

Åpner også lokalene for lokale kunstnere.

 

Kulturkonsulent Mona Skarsvåg sier at man ønsker at kunst skal være en del av aktivitetene i kulturhuset, og hadde derfor invitert både tegne- og maleklubben og andre lokale kunstnere til å vise seg fram. Fem kunstnere stilte fram sine bilder i forkant av forestillingen.

 

Kunst- og tegneklubben ønsker også å gjøre seg mer synlig framover.

- Det er klart at vi kommer til å ha ett kurs i sommer. Vi får da besøk av en kunstner fra Spania som vil holde kurs i "pop art". Hvis vi klarer å rekruttere flere medlemmer, vil det bli lettere å få til flere kurs, og å orde en areana for utstillinger, med mer. Å være sammen i en slik klubb er både arti g berikende, sier Ann Harriet Antonsen, som selv har tegnet og malt hele livet.

Ann Harriet Antonsen  Foto: Håvard Dyrø

 

- Når man har en travel jobb ellers så blir det ikke så mye tid. Men jeg har planer om å starte opp litt mer aktivt framover, sier Ann Harriet Antonsen i Frøya kunst- og tegneklubb.