- Det er mine fjell og mine himler, slik som jeg ser dem

Bjørg Stordal stiller ut for første gang på "hjemmebane"

Bjørg Stordal (79) er født og oppvokst på Frøya. 

Kultur

Kunst er fortsatt et tema i kulturhuset på Sistranda, og i sommer vil kunstner Bjørg Stordal stille ut sine bilder i foajeen.

- Dette blir spennende. Vi håper mange tar en tur innom utstillingen, forteller kulturkonsulent Mona Elisabeth Olsen Skarsvåg i Frøya kommune

Oppvokst på Frøya

Bjørg Stordal (79) er født og oppvokst på Frøya. I hele sitt voksne liv har hun bodd i Sarpsborg, men beholdt kjærligheten til hjemstedet.

Hun er inspirert av Frøyas spesielle og dramatiske natur, noe som preger malerstilen hennes, både i motiv og fargevalg. Bjørg er en fremragende kolorist, noe som spesielt kommer fram i landskapsmotivene. Hun maler mest i olje, både figurative og abstrakte bilder.

Bjørg forteller hun er glad i natur og mennesker, derfor er det både mennesker og omgivelser som går igjen i bildene hennes.

- Det er mine fjell og mine himler, slik som jeg ser dem, forteller hun.

Dette er aller første gang Bjørg presenterer kunsten sin for frøyværingene. 

 

Kunstnerkarriere

Selv om hun tegnet mye som barn og ungdom, var det i Sarpsborg at hun begynte sin kunstnerkarriere. Hun har vært innom flere teknikker underveis, som porselensmaling, akvarell, akryl og oljemaling. På Daghøyskolen var hun i en periode vikarlærer i kunstmaling, og hun har også hatt egne malekurs.

I en årrekke har hun gått i lære hos Atelie Gyllensten og Stahl, tidligere elever av bl.a Odd Nerdrum.

Bjørg har atelier i A-Porten Kunsthus Sarpsborg. Hun har hatt mange separate utstillinger og deltatt på en rekke felles utstillinger. Blant annet har hun deltatt i en fellesutstilling på Soli Brug i forbindelse med Sarpsborgs 1000 års jubileum, og året etter i Gamlebyen Fredrikstad ved byens 450 års jubileum.

Det ble ved hver av disse anledningene skrevet bok, spekket med malerier fra utstillingene. Bjørg er representert i begge bøkene.

Første gang på Frøya

Dette er aller første gang Bjørg skal presentere kunsten sin for frøyværingene.

Utstillingen åpner lørdag 6. juli i Frøya kultur og kompetansesenter, og er åpen hver dag midt på dagen frem til lørdag 13. juli.

Kulturkonsulenten lover gratis inngang og enkel servering.