Sangstrupene skal ut i NM-konkurranse

Det startet med fem sangglade damer i 2016. Nå er Harmundi et etablert kor med rundt 20 faste medlemmer fra mange ulike nasjonaliteter. Dette bildet er tatt i forbindelse med en konsert i vår.  Foto: Kirsti Marthine Flathagen

Kultur

Koret er relativt fersk, men skal allerede ut i sin andre deltakelse i NM for kor. Det internasjonale koret Harmundi, med medlemmer fra både Hitra og Frøya, skal fredag og lørdag delta i NM for kor i Olavshallen i Trondheim.

- Det finnes offisielt to internasjonale kor i Norge der flere forskjellige nasjoner deltar. Et av disse er Harmundi med base på Hitra, forteller korets dirigent Gabriëla Lukassen.

Omlag 60 kor har meldt seg på til NM i ulike klasser, for eksempel Barnekor, Mannskor og Elitekor. Harmundi stiller i Åpen Klasse B og skal i ilden allerede fredag ettermiddag i lillesalen i Olavshallen.

- NM for kor er en fest for de som er glad i kor, sier Lukassen.

Harmundi ble stiftet høsten 2016 og har vært et "krydder" i andres oppsetninger ved flere anledninger. I vår var de klare med sin første egne helaftens konsert, og i den forbindelse laget lokalavisa en større reportasje om koret og korets medlemmer. Den kan du lese her:


Fra krydder til hovedrett

Harmundi har vært et krydder i andres oppsetninger ved flere anledninger. Nå er de klare med en egen helaftens konsert.


Dirigent Gabriëla Lukassen ble også intervjuet i lokalavisas serie Kaffepraten. Det intervjuet kan du se her: