Feirer med høytlesning

Biblioteksjef Monika Kopaczek Styczen 

Kultur

Denne uka (11. til 17. november) feires Nordisk litteraturuke. På Frøya markeres disse dagene både på Frøya bibliotek og filial Mausund, med bl.a. gjennom høytlesning i bibliotekets lokaler.

- På Frøya bibliotek har vi høytlesning for barn  fredag, 15. november. Da vil journalist Lena Jørgensen lese barneboka Pippi feirer fødselsdag, forteller bibliotekar Monika Kopaczek-Styczen.

Biblioteket er pyntet med nordiske flagg. 

 

Biblioteket har også utstilling med bøker av Astrid Lindgren, Jostein Gaarder og Karen Blixen, og Monika anbefaler spesielt bøker av nordiske forfattere denne uka.

Quiz står også på programmet.

- Vi har også quiz om Norden for ungdommer slik at de kan teste sine kunnskaper om Norden og nordisk litteratur.

 

På Mausund filial vil Rannveig Slettun sammen med lærer Nina arrangere lesestund der.

- Vi har planlagt morgengry sammen med Nina, 1.-4. klasse og barnehagen i dag tirsdag. Vi har også funnet masse bøker som går på årets tema og tar en «fest» på onsdag med høytlesning og noe å bite i for store og små som er innom biblioteket, opplyser Rannveig.


Monika anbefaler spesielt bøker av nordiske forfattere denne uka. 

 

FAKTA

Nordisk litteraturuke arrangeres hvert år med fokus på tre utvalgte høytlesningsbøker. Alle bøkene gjenspeiler årets tema og er tilpasset tre ulike målgrupper.

I år byr man på tre skandinaviske klassikere. Den populære barneboka Pippi feirer fødselsdag, skrevet av den svenske forfatteren Astrid Lindgren, passer til lyttere i alderen 5-11 år.

Den internasjonale suksessboka Sofies verden, skrevet av den norske forfatteren Jostein Gaarder passer for lyttere i alderen 12-17 år.

Og for de voksne lytterne har biblioteket valgt den tidløse fortellingen Babettes Gjestebud, skrevet av den danske forfatteren Karen Blixen.»

Om årets tema, fra  https://www.nordisklitteratur.org/no/aarets-litteratur-og-tema/aarets-litteratur/


Mer informasjon om nordisk litteraturuke generelt:

https://www.nordisklitteratur.org/no/