Vil skape liv og røre på museet

Prosjektleder Sølvi Næss og kollegene på Kystmuseet vil skape god julestemning. 

Kultur

Førstkommende lørdag blir (7. desember) det liv og røre på Kystmuseet når hele museet fylles med aktiviteter og opplevelser.

– Jul på museet er vårt faste førjulsarrangement. En dag der de minste kan more seg sammen med foreldre eller besteforeldre. Vi håper på å få fram den gode følelsen av å gjøre ting sammen, forteller prosjektleder Sølvi Næss.

Tredje gang

Det er tredje gang museet arrangerer «Jul på Museet».


-Det beste er at det er artig

Johan koste seg med jul på Kystmuseet.

 

- Vi prøver alltid å finne nye aktiviteter barna kan prøve seg på. Nytt i år er lefsesteiking og julekortlaging. Men noen slagere har vi også beholdt, det blir såklart lysstøping, spikking, marsipanlaging, julepyntverksted, rebusløp og selvfølgelig viser vi den gamle versjonen av «Snekker Andersen og Julenissen» - forteller Næss.

- Gjøre ting sammen

Det er stor forskjell på juleforberedelser fra den tiden dagens besteforeldre var små til i dag. Før laget folk det meste til jul selv, både gaver, mat og pynt. Det var nok stress for å bli ferdig til jul da også, men kanskje var hele familien med på å bidra, og man tilbrakte mer tid sammen.

Magne Haugen og Kirsten Kjørsvik er med på forberedelsene. 

 

- Når vi inviterer til «Jul på museet» ønsker vi å fokusere på nettopp denne gode følelsen av å gjøre ting sammen. Foreldre og barn, besteforeldre og barnebarn kan være med å kjenne på denne førjulsmagien som skapes når man opplever og skaper noe i felleskap, forteller Sølvi Næss.