18 lokale fiskere omkom for 100 år siden. Lørdag blir det minnemarkering

Margrethe og Nils Gunerius Nilsen Moldø i midten i et familiebilde tatt ca 1905. Sønnene Gustav (bak til høyre) og Alfred (til høyre bak faren), var mannskap på ”Prøven”, og mistet livet i ulykken 15 år senere.(Foto: Privat). 

Kultur

13. og 14. januar 1920 forliste tre båter fra Frøya og Hitra og 18 lokale fiskere omkom i det som senere er blitt omtalt som "Den andre Titranulykka". Denne ulykka fikk ikke det omfanget som Titranulykka i 1899, men innebar likevel ufattelige tragedier, sorg og savn i mange fiskerfamilier.

Lørdag 18. januar inviterer Frøya kommune til en 100-årsmarkering på Mausund som minne etter denne tragedien. På programmet står bekransning av bauta ved bedehuset. Dette er det varaordfører Knut Arne Strømøy som står for. Markeringa fortsetter i museet med innlegg fra kultursjef marit W. Norbord, innlegg fra fiskarlaget og sang ved Toril Antonsen Aae. Det blir også kaffe og kaker, opplyser Frøya kommune.

Lokalvisa Hitra-Frøya publiserte sist helg en stor artikkel om "Den andre Titranulykka". Flere av familiene som mistet sine i ulykka på havet utafor Frøya for 100 år siden, skulle rammes av nye ulykker på sjøen.Denne reportasjen kan du lese her:


Tre båter fra Frøya og Hitra forliste - 18 lokale fiskere omkom

Tirsdag er det 100 år siden "Den andre Titranulykka"