Legger ny familiemusikal til Dolmsundet

Forestillinga Sommer i Hjertåsen, med dukkekarakteren Musgut, skal spilles ved Dolmsundet lørdag 4. og søndag 5. juli. 

Kultur

Mange familier på Hitra er blitt kjent med disse karakterene Johanna, Musgut og Nissepi i forestillinga «Jul i Hjertåsen» spilt på Hjertåsen på Sandstad. Nå får også publikum bli med dem på sommerferie.

Forestillinga Sommer i Hjertåsen skal spilles ved Dolmsundet lørdag 4. og søndag 5. juli.

- Første helg i juli våkner Nissepi fra vinterdvalen. Musgut tror ikke sine egne øyne - en nisse? Midt på sommeren? Det er duket for forviklinger og sprell når familiemusikalen Sommer i Hjertåsen går av stabelen i uteområdet rundt Dolmsundet hotell, forteller familiemusikalen i en pressemelding.

- Det kjennes både riktig og viktig å kunne tilby kortreist barneteater akkurat i år, sier Gunhild Hjertaas. Sammen med Kari Wist Holmen, lager hun forestillinga.


Vilter galskap på gårdstunet

Se videoklipp fra åpningssekvensen: Gårdstunet på Hjertåsen var fullt på første forestilling, både av imponerte publikummere og viltre skuespillere.

 

- For mange blir det en annerledes sommerferie år. Vi må holde oss mer hjemme hos oss selv. Mange er kanskje skuffa over dette. Da er det kult å skape noe å glede seg til, sier Wist Holmen.

Med seg som arrangør har de Dolmsundet hotell. Tidligere har forestillingene om Musgut, Johanna og Nissepi vært spilt på den lille gården Hjertåsen på Sandstad, men på grunn av skjerpede hygienekrav og avstandsregler, ble Dolmsundet, med sine fasiliteter, et godt alternativ.

Hjertaas skulle egentlig være på Stokkøya og jobbe med spelet Bjørnørfolket, der hun medvirker komponist.

- Denne våren og sommeren er alle de planlagte jobbene våre avlyst, forteller Wist Holmen. - Forbudet mot store arrangementer har ramma kulturlivet hardt. Så da heiv vi oss rundt!

Men ideen til Sommer i Hjertåsen, har skaperne hatt lenge. Arrangøren forteller også at de lenge har ønsket seg samarbeid med Stian Vatn ved Dolmsundet hotell.

- Det fine uteområdet rundt hotellet er supert for teater. Denne sommeren ble timinga perfekt, forteller de.