Åge med venner spiller en unik konsert under Frøyafestivalen

  Foto: Frøyafestivalen

Kultur

I vinter annonserte festivalen med Åge & Sambandet - det går ikke av koronaårsaker. Sommerturneen er stoppet av korona, men Åge Aleksandersen gjør likevel ett av få - kanskje det eneste - unntaket når han nå likevel melder ankomst til Frøyafestivalen fredag 31. juli.

Denne gang med et konsertkonsept som begeistret publikum under to utsolgte konserter i Nidarosdomen i fjor sommer.

Festivalsjef Hallbjørn Stenhaug har jobbet lenge for å få på plass denne konserten. Han er henrykt over at Åge med venner har sagt ja til å spille i festivalteltet på Siholmen denne fredagskvelden.

- Vi er selvsagt takknemlig overfor Åge at han sier ja til å gjøre denne konserten. En av de største kulturbegivenhetene i Norge dette året. Husk at dette kan bli den eneste live-konserten Åge gir i 2020, sier han, og henviser til koronapandemien, som jo setter store begrensninger på mulighetene for artister og arrangører.

Gunnar og Åge markerte starten på Frøyafestivalen i 2012 med akkustisk kosnert foran 500 tilhørere i Sletta kirke.  Foto: S.Røvik

Da koronaen satte inn og kulturlivet ble nedstengt, satte det også en stopper for Åge & Sambandets turnevirksomhet for i år. Men Frøyafestivalen blir et unntak, og det kommer garantert til å bli rift om billettene når dette åpner på Ticketmaster torsdag morgen. For her som på de øvrige konsertene under festivalen - det er ikke lov til å slippe inn flere enn 200 stykker, selv om konsertteltet på Siholmen egentlig kunne rommet det mangedobbelte.


 

Åge kommer med sin vante makker Gunnar Pedersen og sin datter Line Sofie. Åge Aleksandersen skrev tilbake i 1983 den velkjente «Lys og varme» til nettopp datteren og hun har i ettertid samarbeidet med musikalsk med Åge og Sambandet på en rekke plater og konserter.


 

Og i tillegg vil et ensemble fra de internasjonalt anerkjente TrondheimSolistene stå på samme scene.

- Det blir omlag 25 mennesker på scenen, sier Stenhaug.

TrondheimSolisteneble etablert i 1988 og er et kammerorkester med stor programbredde og musikalsk vidsyn. Orkesteret består av unge og talentfulle musikere. TrondheimSolistene har spilt konserter i en rekke land. De har i en årrekke også spilt nyttårskonsert her i Øyregionen, vekselvis på Hitra og Frøya.

Festivalarrangøren lover at alle smittevernregler overholdes under konserten.

- Teltet tar egentlig 1.500 tilhørere. Med 200 innenfor er det massevis av plass til alle, sier Stenhaug.


Ny avtale sikrer ny Frøyafestival

Frøyafestivalen og Salmar har forlenget samarbeidsavtalen. Det betyr at det blir en ny festival i månedsskiftet juli/august.