Rå gitar og røverhistorier i festivalteltet

Tora Dahle Aagård i bandet Tora.  Foto: Kattekattekatte

Kultur

Lørdagen under Frøyafestivalen blir det to konserter i festivalteltet. Brødrene Fosenmomo går først på scenen og deretter livebandet TORA.

Livebandet TORA, med røtter fra Flatanger, spiller egen musikk og upolert framføring av blues, soul og rock. I front står Tora Dahle Aagård, kjent for sin store stemme, men også en god gitarist.

- I 2018 skrev Tora historie da hun som første kvinnelige gitarist fikk en sponsoravtale med den britiske gitarprodusenten Chapman Guitars, noe som blant annet har resultert i at bandet i 2020 legger ut på sin første UK-turné, forteller Frøyafestivalen.

Tora til Frøyafestivalen

 

Bandet har spilt sammen siden 2011 og gav ut sitt første album «Change of Scenery» i 2016 med gode anmeldelser. Siden har bandet gjestet flere store festivaler som Øyafestivalen, Steinkjerfestivalen, Blues In Hell, Notodden Bluesfestival og Inderøyfest. TORA har også spilt i Londons egen storstue Royal Albert Hall.


 

- Dette er et band som overrasker med egen musikk og rå framføring. Med klare elementer fra blues og soul, skiller TORA seg ut fra mengden av norske pop- og rockeband, skriver festivalen.

- Brødrene Fosenmomo er sekstetten som henter elementer fra alle verdens hjørner i musikken sin. Ispedd røverhistorier, åretrekking og morsomheter blir dette en konsertopplevelse du garantert kommer til å le av, forteller festivalen i en pressemelding.

- De opererer i en musikksjanger som befinner seg i landskapet mellom gammeldans, jazz, fjas og country. I en og samme sang kan du risikere å bli utsatt for alt fra svenskinspirert trekkspillmusikk til arabisk klagesang. Alt dette underbygd av humor og historier fra virkeligheten. Det er dette de kaller Klæmmi musikk.

Brødrene Fosenmomo 

 

Brødrene Fosenmomo spilte også på øyhoppingen under Frøyafestivalen i 2016, og festivalledelsen har i årene etterpå nærmest fått et folkekrav om å få Brødrene Fosenmomo tilbake på Frøya.