Ønsker flere filmskapere til UKM

UKM-koordinator Guro Rønningsgrind. 

Kultur

Det nærmer seg UKM på Frøya, som foregår de to første ukene i mars.

Fristen for å melde seg på er 28. februar, og UKM-arrangørene håper det er melder seg på flere.

Lokalavisa Hitra-Frøya skal lage TV-sending fra mønstringen. I tillegg til profesjonelt opptak av framføringer i kulturhuset, blir det også mulighet til å sende inn bidrag fra hjemmevideoer. Guro Rønningsgrind, UKM-koordinator på Frøya, oppfordrer flere til å lage film.

- Kanskje er det ungdommer som er hjemme i vinterferien. Hva med å benytte noen dager i ferien til å lage en film som kan vises i TV-showet? Mulighetene er mange, sier Rønningsgrind.- Kanskje er de en gjeng som vil lage en grøsser, kanskje en komedie, eller en film om hobbyen sin. Det går også an å lage en film om et tema som opptar de. Siste året med pandemi, hjemmeskole, restriksjoner på reising og sosialt samvær har vært spesielt. Hva med å fortelle om hvordan det er å være ung i ei slik pandemi-tid, oppfordrer Rønningsgrind.

Hun minner om at filmene kan være maksimum fem minutter lange.

Men det er mer enn film ungdommene kan utfolde seg kunstnerisk i under Ungdommens kulturmønstring. Her er det mulighet til å melde seg på hvis du vil bidra med musikk, dans, teater, kunst eller andre ferdigheter.


- Det blir litt som årets Melodi Grand Prix. Show uten publikum, men med konferansierer

I år blir UKM Frøya vist som tv-sending her på lokalavisa.