Over 100 utlån via den nye bok-appen

Wenche B. Larsen ved Hitra bibliotek forteller om god respons på elektronisk bok-utlån. (Foto: Rune Eian) 

Kultur

- Lånerne på Hitra har nå lånt over 100 bøker via appen eBokBib, forteller Wenche B. Larsen ved Hitra bibliotek. Ifølge Larsen har responsen på det nye tilbudet, som ble rullet ut i alle trønderske bibliotek tidlig i sommer, vært god på Hitra.

- Hitra bibliotek har lånere som raskt tok dette ibruk, og biblioteket har et godt utlån sammenlignet med andre trønderske bibliotek, forteller hun.

Ved å laste ned appen eBokBib på sin smartmobil eller nettbrett, får lånerne tilgang til et bredt utvalg av elektroniske bøker rett på mobilen eller nettbrettet. E-bøker som fram til i sommer bare har vært tilgjengelig for kjøp, er på denne måten blitt tilgjengelig for tradisjonelt gratis lån gjennom biblioteket.

- e-bøker er et supplement til papirboka, en riktig og viktig utvikling for bibliotekene i fylket. Vi tror at vi med dette tilbudet også kan nå nye lesere, og ikke minst at e-bøker vil være svært velkomment hos de som trenger tilpasset tekst, sa fylkesbiblioteksjef i Sør-Trøndelag, Hildegunn Hestnes, i forbindelse med lanseringa.

Wenche B. Larsen mener det er enkelt å forstå hvordan det hele gjøres, og oppfordrer lånere til å ta kontakt med bilbiotekt hvis de vil ha en veiledning og hjelp.

- Man laster ned appen til nettbrettet sitt, og så kan man låne bøker for å lese elektronisk. Det er enkelt å forstå hvordan den fungerer, og man kan selv justere bl.a. lysstyrke og skriftstørrelse. Lånere som har tatt ibruk tilbudet er veldig godt fornøyde med bokutvalget. Det er en aktuell samling, og noe som passer for alle. Noe annet lånerne liker ved dette er at det er tilgjengelig døgnet rundt, og uansett hvor man er. Om noen trenger hjelp for å prøve dette kan de gjerne ta kontakt med biblioteket, sier hun.


Vil at skolebarn skal lese flere bøker i sommerferien

- Vi har som mål å slå fjorårets rekord på over 400 bøker, sier Wenche Børø Larsen, ved Hitra bibliotek.

For å laste ned appen eBokBib benyttes lånenummeret på bibliotekkortet, i tillegg lånerens PIN-kode knyttet til kortet. Inntil 10 e-bøker kan lånes av gangen, med en lånetid på to uker. Strekker ikke tiden til, og boken ikke har venteliste, kan låner selv fornye lånet én gang. Og gledelig for mange: med e-boklån slipper låneren purringer fra biblioteket – bøkene leveres automatisk inn etter to uker.