Har premiere på sin første spillefilm

Frøya/Hitra-firmaet Videomagis første spillefilm "Helten" har premiere på kino i kveld. Også filmmusikken kommer  fra Hitra.
Kultur

Videomagi ANS er et uavhengig produksjonsselskap på Frøya og Hitra som drives av Kim Edwin Jektvik. I kveld får selskapets første spillefilm endelig premiere. Det skjer i byen hvor innspillingene er gjort og handlingen er hentet fra, Molde.


Det hele startet i 2008 da produsent og manusforfatter Tommy Myrbostad engasjerte Kim Edwin Jektvik som filmfotograf og klipper via nettsamfunnet Nettby. Her hadde Kim på sin profil lagt ut både videoer og bilder fra sine tidligere produksjoner.

Manuset til "Helten" er skrevet av Tommy og regissør Daniel Tømta.

- Handlingen dreier seg kort fortalt om narkotikahandel og hovedkarakteren Kevins forsøk på og stanse dette. Historien er løst basert på virkelige hendelser i og omkring Molde.  Budsjettet på filmen er på skarve 20.000 kroner. Altså i realiteten en nullbudsjettfilm, forteller Kim Edwin Jektvik.

Filmmusikken er skrevet av Emil K. Børø fra Hitra. I tillegg er det musikk fra diverse artister headhuntet på NRKs urørt lister. I begynnelsen av 2011 fikk Videomagi alle rettigheter på distribusjon for "Helten" og filmen vil sannsynligvis komme på DVD i løpet av året.