- Når man venter på noe bra, så tåles det å vente

Hitras museumsplass og tusenårssted er herved innviet.

F.v. Ordfører Ole L. Haugen, direktør i MiST Suzette Paasche, og museumsdirektør Svein Bertil Sæther. 

Kultur

- Gratulerer alle sammen med at vi nå kan ta i bruk denne plassen, i bra og dårlig vær, innledet Suzette Paasche, direktør i Museene i Sør-Trøndelag (MiST).

Det var museumsplassen, tusenårsstedet, som opprinnelig var arenaen for kveldens markering. Men om det tunge regnet la en demper på feiringen utenfor, var stemningen på innsiden upåklagelig. Hitras kulturkjendiser, næringslivsaktører, politikere og flere historieinteresserte fylte i kveld Kystmuseet for en durabelig markering.

- Det er vel det fjerde, eller femte forsøket vi har på å få til en markering av tusenårsplassen, sa ordfører Ole L.Haugen i sin tale.

Utfordringer i forhold til grunnforhold, trafikk og tilpasning for bevegelseshemmede har vært noen av årsakene til den lange veien fram mot mål. Men samarbeidet mellom kommunen, Statens vegvesen, museumsansatte og MiST bar i kveld frukter.

- MiST bevilget 1,75 millioner til tilpasning og sikkerhetstiltak, og det var vesentlig for at vi kom i mål, understreket museumsdirektør Svein Bertil Sæther.

Etter seremonien var det åpent museum, med underholdning av Hitra kulturskole, Strand seniorbrass og Hitterklang. Tusenårsstedet er herved tilgjengelig, flerbrukelig, og innviet.

- Når man venter på noe bra, så tåles det å vente, smilte ordfører Ole L. Haugen.