Freidig flørt med publikum

Solid stemmeprakt, komisk talent, og nærhet til publikum er fortegnet når Havdur «søker lykken».

Magne Romestrand som sjalu trøbbelmaker, og Kristian Skarsvåg som den overambisiøse Fredar var et av høydepunktene i kabareten. 

Kultur

Brit Hestnes kommer konsekvent for seint til korøving. Og valser alltid inn, med strikketøyet og Roede-gliset på. Anslaget er kledelig når sangkoret Havdur byr, og spiller på seg selv, i kabareten «søker lykken». Og de er seg selv like. Et stødig ensemble av stemmer. Som også viser friske komiske takter.

Freidar frøyværing, spilt av Kristian Skarsvåg, har fått nok av lokalkoret, og søker ambisiøst lykken i byen. Der møter han dum-deilige blondiner, sløvinger uten dop, og drar på Café (Ye ye). Og det er duket for en helaften med norske perler i frøyværsk forpakning. Fra tandre ballader med Elisabeth Antonsen, Roar Espnes og Toril Antonsen Aae i «Sånne som oss», til stor mimikkoppvisning av Magne Romestrand som sjalu trøbbelmaker i «S'il vous plaît».  

Havdur er langt fra polert. Men der premierenerver kan vippe dem ut av manus, flørter de seg selvironiskt inn, og skaper en uhøytidelig nærhet til publikum. Også synger de glødende videre.

170 publikummere lot seg begeistre av blandakorets komikveld i Klubben grendahus. Korleder og manusforfatter Per Ole Sandvik er fornøyd med at kabaréten trakk så mange til premieren, og håper minst like mange kommer til søndagens forestilling.


Les utvidet anmeldelse i tirsdagens papiravis.