Føl atmosfæren fra storhetstiden

I helga kan du oppleve atmosfæren fra Haltens storhetstid når folket samles til Haltendagene.
Kultur

Haltendagen arrangeres alltid tredje lørdag i juli, og den 20. juli i samles Haltenvenner for 22. gang til dans og moro på den lille øya langt uti havet.

- Nytt av året er at vi har fått skjenkebevilling for øl og vin. Det blir dermed ikke tillatt å  ta med seg egne drikkevarer på festen, forteller Laila H. Støen, daglig leder i Stiftelsen Halten

Haltendagen har mange trofaste gjester som kommer på egen båt for å oppleve stemninge, og treffe gamle kjente. Oppbudet av båter er i seg selv med på å skape en spesiell stemning. Andre kommer med rutebåten i løpet av fredag og lørdag.

Fredag kveld er det blitt tradisjon å samles på tørrfiskrommet hvor vi selger bacalao.

Lørdag starter programmet med salg av rømmegrøt og spekemat på Fiskarheimen samt startkort til natur- og kulturstien. Det blir organisert guidete turer opp i fyret, hvor du kan nyte utsikten i mils omkrets.

Årets historiske foredrag er Bjørn Nilsens kåseri om «Nekolai Dahl - sildsaltar og helsefreak». Gimsan songlag er også på plass og underholder. Ved brygga får du kjøpt vafler og kaffe, og utpå ettermiddagen selges grillede fiskeburgere.

– Om kvelden er de fest i det gamle tørrfiskrommet på brygga, hvor du føle atmosfæren fra Haltens storhetstid som fiskevær. I år er det Ådne Røkkum og Jan Ove Berdahl som spiller opp til dans, opplyser Laila H. Støen.

Haltendagen arrangeres av Stiftelsen Halten NDM og Halten Fiskarheims venner.

NB: Hurtigbåten Frøyfart går ekstratur denne lørdagen med retur utpå natta. Det betyr at det blir mulig å komme seg tilbake til fast-Frøya igjen for de som vil besøke Halten-dagen.

Også søndag går Frøyfart til Halten. Samme dag stikker også Agdenes innom for å hente folk etter årets Haltendag. av Stiftelsen Halten NDM og Halten Fiskarheims venner.