Ny jul i Hjertåsen

I fjor ble det sagt at folk på Hitra ønska seg mer av familieteater. Derfor velger vi å åpne for hele familien i år, forteller Kari Wist Holmen
Kultur

I fjor var omkring 500 skole- barnehagebarn i Hjertåsen for å se Kari Wist Holmen og Gunhild Hjertaas spille sin egenskrevne musikkteaterforestilling, Jul i Hjertåsen. Forestillingen for de minste var en suksess, men i ettertid ble det uttrykt at familieteater på Hitra, var noe folk ønska seg mer av.

- Derfor velger vi å åpne fjøsdøra for hele familien i år, sier Gunnhild Hjertås og forteller litt om årets juleteater.

Musgut og Nissepi

Handlinga tar oss med inn i fjøsstua hennes Johanna i Hjertåsen. Hun steller til jul, men oppdager at den blanke "amerikastjerna” som hun bruker å henge i fjøsgluggen, er borte. Musgut som bor i fjøsveggen blir også svært bekymret over den bortkomne stjerna, og sammen med Nissepi blir de enige om å legge strekene til side for å hjelpe til å lete.

-Når stjerna ikke er å finne, legger Nissepia og musguten sammen en hemmelig plan. De skal lage ei ny stjerne til Johanna, men for å klare det trengs det både muse- og nissestreker, forteller Gunnhild engasjert.

Teaterbruket

Gården Hjertåsen ble først brukt som teaterarena sommeren 2012 av teatergruppa Framdrift, med Hjertås og Holmen som primus motor. Sist var det musikalen Sommer i Tyrol som stod på plakaten på teaterbruket ikke langt fra idrettsbanen på Sandstad.

- Vi har så vidt kommet oss etter de fantastiske opplevelsene vi hadde på Hitra i sommer, så vi kan nesten ikke vente med å spille teater på Hitra igjen,  sier Gunhild Hjertaas,  som lover å gjøre sitt for å sette teaterglade øyværinger i teatralsk julestemning.