Blekket formerlig sprutet da lokalavisa forleden entret undervisningsrommet ved Frøya kulturskole. Elleve inspirerte jenter i alderen 11-17 har skrevet sine egne sanger.

- Min handler om en drøm, eller ja, kjærlighet da, innrømmer Inga Helen Kvernø etter oppfordring fra de andre jentene.

- Min handler om venner, sier Torun Vatn Espnes.

- Æ står fast, kan du hjølp mæ, Håvard!? ropte jentene, som tydelig har blitt husvarme siden kurset startet i høst.

Sanger-låtskriver-skole

De går på «sanger-låtskriver»-tilbudet ved kulturskolen, og mange har meldt seg på MGP Lokal. Dn lokale MGP Lokal-mønstringa, som holdes i kulturhuset på Sistranda 15. November. Antallet påmeldte har passert ti, men det er ikke satt noe konkret tak på hvor mange som får delta, derfor er påmeldingen fortsatt åpen.

LES HVORDAN DU MELDER DEG PÅ HER

15. november er en felles mønstring for sang- og musikkinteresserte fra Hitra og Frøya. Fra mønstringa skal det plukkes ut seks kandidater som får hver sin videoproduksjon.

Deretter skal en avstemming på lokalavisas nettsider avgjøre hvilke to kandidater som får representere øyregionen i den store Midt-Norge-mønstringa som holdes på Ørlandet i januar. Det skjer rett i forkant av den store MGP delfinalen som sendes på NRK.

Vinn en drømmedag

Kvelden før, den 20. januar, arrangeres finalen i MGP Lokal i Store Sal ved Ørland kultursenter. Fra denne finalen vil en fagjury plukke ut fem deltakere som får en drømmedag med opptreden på den store MGP-scenen lørdag 21. januar. Dette kan bli deg, men da må du melde deg på MGP Lokal.

Denne gang er de lokale mønstringene lagt til Verdal, Hemne, Frøya, Rissa, Åfjord og Bjugn.  Om du bor i en av disse kommunene, eller i Levanger, Inderøy, Leksvik, Osen, Roan, Ørland, Hitra, Snillfjord, eller Agdenes, så kan du melde deg på kulturskolen i din hjemkommune. Men fristen nærmer seg, fredag 4. november må påmeldingene være inne.