Som avslutning på åpningsuka i kultur- og kompetansesenteret brenner arrangørene til med real rock.  Johndoe kommer til Frøya for første gang, og det er en offensiv gjeng som tar turen utover.

Johndoe er slett ingen nykommere i det norske musikklandskapet, men det har aldri klaffet så de har tatt turen til vår region tidligere.  Bandet hadde sin spede begynnelse alt i 1996 og fikk gjennombruddet i 2003 med skiva ”Ja takk til trøbbel”.  De har hatt samme besetningen fra begynnelsen av 2000-tallet og består av Johan Skybakmoen sang og gitar, Terje Uv gitar, Øystein Eide bass og Stian Lundberg på trommer.

De to oppfølgende platene ”Pyromantikk” i -04 og ”Dødvinkel” i -06 var med på å befeste bandets posisjon som et av Norges ledende rockeband, særlig for den noe yngre garde, P3-generasjonen. Dette på tross av at musikken de gir oss har røtter som bør appellere til flere enn de unge og hippe, med sin rett fram rocken roll med klare innslag av både punk og powerpop.

Måtte ha en pause

Etter en uforbeholden suksess over flere år fant gutta ut at nå fikk det være nok for en stund.

- Vi måtte ta en pause, sier bassist Øystein Eide. -Vi var sammen nesten hver dag i flere år, og ga ut tre cd-er på fire år.  Etter tusenvis av kilometer i bandbussen og hundrevis av konserter var vi enige om at vi måtte slippe hverandre for en stund og finne ny input hver for oss, forteller han.

Pausen ble faktisk på fem år, og selv om de ikke sto på senen sammen i hele denne tiden opphørte de aldri å eksistere som band. Alle var sikre på at det skulle brake laus igjen når tiden ble moden. Og det ble den i fjor.

Overveldende comeback

I 2013 kom de sammen og tørket støv av gammelt stoff samtidig som de begynte å skrive nytt.  Over en lengre periode pendlet de mellom studio i Stockholm og Trøndelag uten noe klart mål for det de gjorde. Prosessen endte i første omgang opp med singlene ”Lengsel (som aldri forsvinn)” og ”Fly og tog og bila” som begge ble lista på P3.

Så ble det to utsolgte hus i Trondheim, og da de la ut billetter til en konsert i Oslo var alt utsolgt på en dag.  De forsto at tiden var moden for et comeback, og slapp cd-en ”Slugger” på våren i år.  Siden har det gått slag i slag, og nå er de skikkelig i støtet. - Nå vil vi bare spille mest mulig og gleder oss til å komme utover. Det er faktisk først gang vi spiller i et kulturhus.

- Da vi tok en pause var det enda samfunnshus det handlet om, så dette er nytt for oss, sier Øyvind.  Så smeller han til med et statement til slutt som bør røske alle som har en hundrelapp og avse og litt rock i ryggmargen ut av sofakroken på fredag.

- Vi har spilt festivaler i hele sommer og er i toppform! Nå skal vi gi Frøya et show det skal snakkes lenge om der ute.