Helgepraten med Tove Cecilie Fasting

Alder: 52 år

Yrke:  Daglig leder av fyrvokterboligen på Sula

Bor:  Sula

Sivilstand: Singel, to voksne sønner

Aktuell: Arrangerer yogakurs på Sula denne helgen

Beskriv deg selv med tre ord.

- Entusiastisk, hyperaktiv og viljesterk.

Hvordan vil du beskrive hverdagen din?

- Jeg er jo en fri fugl i en selvstendig jobb, men dagene er travle. Jeg er alltid på jobb. Jeg brenner veldig for det jeg holder på med. Akkurat nå baker jeg rundstykker til deltagerne av yogakurset. Jeg håper ikke rundstykkene brenner seg iallefall!

Hvilken egenskap skulle du ønske at du hadde?

- Tålmodighet og sangstemme. Det hadde vært fint å kunne synge med noe annet enn den kråkestemmen jeg har.

Hva gjør du om ti år?

- Jeg føler meg så hjemme her på Sula! Jeg er nok her om 10 år også. Og så jobber jeg med Line Solbakken i Frøya Tare. Jeg håper at vi i løpet av ti år har fått folk til å spise mer tare.

Hva ser du på TV?

- Jeg har ikke TV. Jeg savner det litt, og ønsker meg et fjernsynsapparat. Men det står ikke øverst på prioriteringslista mi. Det blir nok etter hvert. Jeg har bodd 20 år i Hellas, og der nede var ikke TV så viktig. Ikke sendte de gode programmer heller. Bare dårlige såpeserier. Men her i Norge er TV viktigere for folk. Jeg må nok skaffe meg et apparat for å følge med på hva folk snakker om. Bare tv-antenna ikke blåser bort så.

Hva lytter du til i bilen?

- Jeg hører helst på radio. Nitimen, Norgesglasset... Ja, det blir mye P1. Dersom jeg ønsker å høre på mer musikk skifter jeg radiokanal til Radio Norge eller P4. Men jeg blir fort lei av all reklamen der altså.

Er du best til å lytte eller prate i en samtale?

- Det er bare å tilstå; jeg skravler mye!

Hvilken kjent person ville du tatt med deg til en øde øy - Hvorfor ham/henne?

- Da hadde jeg tatt med meg Pierce Brosnan eller Daniel Craig. Ja, de er jo James Bond skuespillere begge to. Du kan bare skrive at jeg ville tatt med meg James Bond. Ha ha. Det er jo kjedelig å være på en øde øy uten en mann.

Hva var den siste boken du leste?

- Den siste boka var “Den fjerde nattevakt” av Johan Falkberget. Jeg var på Røros i jula, og syntes det var gøy å lese noe derfra mens jeg var der.

Hva er ditt beste barndomsminne?

- Jeg ti år og lå hjemme med vannkopper. Så kom det telefonbeskjed om at søstera mi var blitt født. Jeg ble så utrolig glad! Jeg hadde en bror fra før, og endelig hadde jeg fått meg en søster!

Hva serverer du når du får gjester?

- Ja, det er jo aktuelt nå siden står og lager mat til yogagjestene som skal være her i helga. De skal få servert fiskesuppe. Det er jo et sikkerstikk. Jeg vil legge vekt på lokale råvarer. Det hadde vært artig å fått tak i kamskjell også, men da må jeg ta turen til fast-Frøya. Ellers vil jeg servere retter laget av tare.

Har jeg gjester privat blir jeg gjerne oppfordret til å servere gresk mat. Jeg har jo skrevet kokebøker og holdt matkurs om gresk mat. Grekerne dårlige på å lage TV, men  veldig gode på mat.

Hva vil du vise gjestene av øyregionen?

- Som nyinnflytta til Sula, vil gjestene opp-leve alt parallelt med meg. Det meste er ukjent terreng for meg her. Jeg synes Sula har mye å by på. Det er så eksotisk her ute. Skiftninger i været, lyset og himmelen. Alt dette fascinerer meg veldig, og jeg kan bare bli sittende og se og se. Vi har en unik nærhet til naturen her. Ellers ville jeg nok ha vist frem fyrvokterboligen. Det er en utrolig vakker bygning. Vernet av riksantikvaren og nyrestaurert. Og dersom det ikke blåser for mye vil jeg ta med gjestene opp i fyret for å se på utsikten. Jeg har blitt forelsket i Sula!

Har du et godt tips til øyværingene nå i helga?

- Mange sulværinger har meldt seg på yogakurset. Men det er fortsatt noen ledige plasser, så om det er noen fra Hitra eller Frøya som vil være med, er det fortsatt mulighet til det. Dette er et kurs på nybegynnernivå, så det passer for alle. Men jeg vil jo anbefale alle til å ta seg en tur til Sula uansett. Sulværinger er så positive og hyggelige. De er et varmt folkeslag.