Under den årlige Guri Kunna-dagen i Sistranda kystbarnehage ankom sagnfiguren fra Froan på ATV, og dro i kano. Også fikk hun en reprimande av Den lille røde høna for manglende hjelmbruk.

Alle i Sistranda kystbarnehage kjenner Guri Kunna, og en dag i året har de en egen dag til ære for henne. Men det er også en annen figur som har begynt å dukke opp i barnehagen, og det er Den lille røde høna.

- Hun dukker opp innimellom og snakker for eksempel om det å være venner, og om hvordan vi skal forholde oss til hverandre. I barnehagen markerer vi nasjonaldagen til de ulike landene som barna her kommer fra, og da får vi brev som Den lille røde høna har sendt fra akkurat det landet, forteller en av de ansatte, mens små og store koser seg med mat og drikke.

Ville ha is

For på Guri Kunna-dagen er det mulig for foreldrene å kjøpe seg middag i barnehagen. Oppdrettsgiganten Salmar sponser barnehagen med laks hele året, og som de griller i barnehagen, eller som de har med når de er på tur.

Guri Kunna-dagen var også anledningen barnehagen brukte til å overrekke roser og gode ord til førskolegruppa, som snart er skolebarn. Førskolebarna og deres foresatte kvitterte med å takke for tiden i barnehagen, og overrekke et gavekort. De mindre ungene var klare på hva gavekortet kunne brukes på, nemlig is.

Gull og godteri

Så ble det filmvisning av barna som sang Guri Kunna-sanger, før det begynte å skje spennende saker. For plutselig dukket Den lille røde høna opp, og mens ungene flokket seg rundt henne, så kaklet hun at hun hadde møtt Guri Kunna! Og like etterpå dukket selveste Guri opp, på ATV denne gangen, men uten hjelm.

Så fikk hun en reprimande av høna for at hun ikke hadde hjelm, og måtte love at det skulle hun huske å bruke heretter. Som forventet etterlot Guri Kunna ei kiste full av gullpenger og godteri, før hun forsvant like fort som hun kom. I en kano, sammen med Den lille røde høna, og selvfølgelig med redningsvest.