En drøy uke før festivalstart, er det klart at Jahn Teigen ikke kan stille til Frøyafestivalen. Inn kommer i stedet en annen stor Grand Prix-personlighet, Carola Häggkvist , bedre kjent som bare Carola.

Teigen har lungebetennelse, og er sykmeldt ut august. Han har bedt sin venn Carola om å ta de konsertene han må avlyse.

- Carola har gjort ferdig sin 30-årsturne og fikk veldig sterke positive kritikker på den turneen. Vi vet at vi får et bra show på Frøyafestivalen, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug til Hitra-Frøya. Han er veldig glad for å ha en sterk erstatter på plass for Teigen.

Det er avisa iTromsø som først meldte at Teigen var syk, etter at han måtte avlyse sin opptreden på Ølfestivalen i Tromsø.

- Jahn var så lei seg for at han ikke kunne opptre på Ølfestivalen. I og med at han vet at han og Carola har mye av det samme publikummet, ringte han selv til henne for å sikre en erstatter. Det er det ikke mange artister som gjør, sier Teigens manager Trond Myhre til iTromsø.

Carola har i år 30-årsjubileum som artist, og har i sommer spilt sommershow i Tønsberg. Foran sommershowet uttalte den svenske stjernen til Tønsbergs Blad at hun trives best med liveopptredener og vil vise at hun også virkelig kan rocke på scenen, ikke bare synge.

– Jeg vil komme nær publikum, være fri og improvisere. Slik vil hvert show bli unikt for alle. Jeg vil de skal bli overrasket og få lyst til å komme igjen, sa hun til lokalavisa i byen.

Carolas musikalske gjennombrudd kom med sangen "Främling" i 1983, som var Sveriges bidrag i Eurovison Song Contest det året. Hun oppnådde tredjeplass med låta, som har solgt over 1 million eksemplarer. I 1991 deltok Carola igjen i Eurovison, da med "Fångad av en stormvind", og vant hele konkurransen. Hennes GP-karriere fortsatte i 2006, med sangen "Invincible", den endte på femteplass i den internasjonale karrieren.

Carola er kjent som en svoren Norges-venn.