Båtforeninga Nattseilerne, med tilhold på Hopsjøbrygga, har fått tilsammen cirka 250.000 kroner gjennom Norsk kulturminnefond. Det går fram over kulturminnefondets oversikt over tildelinger i 2015 for Sør-Trøndelag. Også et tredje Hitraprosjekt, stabburet i Hulvika, har fått støtte i år. Her er det bevilget 15.000 kroner.

De to Hopsjø-prosjektene som har fått støtte er 117.500 kroner til bevaring av mast og rigg i tendriggen "Sara Kjerstine" og 132.500 kroner til den såkalte Nattseilerbua.

- Helt fantastisk og utrolig bra jobba Roar Schei, som er leder i Nattseilerne, og herlig å se at godt samarbeid med kulturmyndigheter i fylket også har gjort dette mulig. Nå er det bare å sette i gang dugnadsarbeidet. En gladdag for hele Hopsjømiljøet, skriver Handelsstedet Hopsjø sin Facebook-side.

Besøk også Nattseilernes Mitt Lag-side her

- I fjor høst stoppet vi en helt nødvendig utbedring av Nattseilerbua for å først fremme en grundig søknad til Kulturminnefondet etter at vi hadde besøk fra Kultur- og miljøavdelingen i Fylket og fikk gode tips derfra. Gjennom Nattseilerne ble det laget en fyldig søknad om midler til utbedring av Nattseilerbua, samt en like god søknad om bevaring av mast og rigg til Sara Kjerstine. Disse prosjektene kom begge gjennom nåløyet blant 800 søknader da styret for Kulturminnefondet behandlet søknadene 8. april, skriver Handelsstedet Hopsjø.