Det var 114 elever fra Frøya kulturskole som var involvert i kveldens forestilling, basert på Charles Dickens roman fra 1843. Noen hadde deltatt i lydinnspillinger på forhånd, andre satt i orkesteret bak sceneteppet, og mange viste seg fram på scenen.

Det er Carina Tønder Tøften som har skrevet om stykket til å passe for elevene sine, og i tillegg til Carina har mange av kulturskolelærerne bidratt til forestillingen.

Spøkelser

Stykket handler om den gretne og grådige Ebenezer Scrooge, som verken liker jula eller sløsing av penger . Uansett hvor mye penger han har, er han ikke villig til å dele med andre.

I søvne blir han hjemsøkt av spøkelser og ånder, og de viser ham både hvordan det vil ende for ham selv om han ikke forbedrer seg, men også gode juleminner fra hans egen barndom.

Det får Scrooge til å tenke seg om. Kanskje er ikke jula så verst likevel? Og kanskje kan det være godt for en rik mann som ham å dele med de som lite eller ingenting har?

Også onsdag

Vi skal ikke røpe hvordan historien ender, for det kommer også ei forestilling i morgen kveld. Det vi kan si, er at stykket handler om rettferdighet og omsorg, og at de unge skuespillerne gjorde alt for å gi publikum det de var kommet for.

Vår omtale er basert på generalprøven i ettermiddag, så vi gikk glipp av "utekoret" (som måtte synge inne på grunn av været) som skulle synge før forestillinga i kveld. På generalprøven slet de litt med manglende lyd på enkelte mikrofoner, og andre mikrofoner som fanget opp uønsket prat bak scenen. Men etter det vi har hørt, er det sånn det skal være før den første ordentlige forestillinga. Litt kluss på generalprøven skal bety en vellykket premiere.