Maciej Karpinski fra Frøya er viet et eget kapittel iden nye boka "Alt for Norge - fortellinger fra landet vårt", som kommer nå i forbindelse med kongeparets 25-årsjubileum.

Musikeren, læreren, kulturarbeideren, næringsjefen, håndballtreneren ... Polske Maciej har hatt en lang rekke framtredende roller i Frøya-samfunnet etter at han kom til Norge som musiker gjennom et artistagentur i Oslo tilbake i 1981. I boka forteller Karpinski om sine oppturer og nedturer.

- Om motgang og frustrasjon, men også om glede. Og historien handler først og fremst om gode mennesker, skriver Karpinski innledningsvis i sitt kapittel.

Boka "Alt for Norge" utgis i forbindelse med at det i 2016 var 25 år siden Harald og Sonja begynte sin gjerning som Norges konge og dronning.

Boka inneholder historier om nordmenn, om kongeparet og historier fra hele landet. Boka er illustrert med både kjente og mindre kjente kongebilder samt en rekke tegninger.  Boka er utgitt på forlaget Aschehoug.

Faksimile fra boka "Alt for Norge"

Kongelig fest

Maciej Karpinski var også invitert på sommerfesten til kongeparet tidligere i år. Maciej ble i likhet med mange andre overrasket da han ble invitert til å ta del i markeringen på slottet.

-Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle komme en slik invitasjon. Men jeg må være så ærlig å si at det var veldig hyggelig at jeg var en av de som fikk muligheten til å være med. Det er forståelig at det norske folk er stolte over kongehuset ettersom Kong Harald og Dronning Sonja er hyggelige og kloke mennesker. Jeg har vært så heldig å få møte de ved et par anledninger tidligere. Blant annet da de gjestet Frøya, sa Maciej til lokalavisa Hitra-Frøya i den forbindelsen.