- Mulig jeg er en smule gal i andres øyne , men det bryr jeg meg ikke om. De får styre med sitt, så skal jeg styre mitt.

Det sier Kjell Reitan. Lokalavisa har tidligere fortalt om Kjells sterke forhold til Bruce Springsteen. Før sin siste tur hadde han sett helten 43 ganger på konserter rundt om i Europa.

I slutten av januar dro han denne lidenskapen ett hakk lenger enn før. Da reiste han nemlig eneste ærend til Cape Town for å få med seg Bruce Springsteens to første konserter i Sør-Afrika noensinne.

- Jeg jobba ilag med tre stykker fra Sør-Afrika i Saudi Arabia i 2010. De har jeg holdt kontakten med siden. Når en av dem hørte at jeg hadde lyst til å komme på konsert med Springsteen i Cape Town, så ordnet han både fly fra Frankfurt og privat overnatting.  Reiste og bodde som en konge forøvrig. På forhånd hadde jeg skaffet meg billetter til to konserter den 26. og 28. januar. Senere blei det annonsert konsert den 29 også, men da var allerede hjemreisen bestilt og det ble for dyrt og gjøre om på den i ettertid. Men jeg fikk med meg to konserter i Bellville Velodrome i Cape Town og er kjempefornøyd med det, forteller Kjell.

Dette forteller han om selve konsertene:

- Siden Springsteen aldri før har spilt konsert i Sør-Afrika, så virket det som han kjørte et «safet» opplegg der den første kvelden. Konserten ble bra, og den tok seg bare opp utover kvelden. Han avsluttet med å sende bandet av scenen og framfører siste låt alene akustisk. Den varianten var ny og uventet, men absolutt en fin avsluttning. Det samme opplegget kjørte han kveld nummer to, og det var også en suksess blant publikum. Jeg har opplevd at Springsteen har kommet fram og spilt, samt at han har snakket med publikum før konsertene har startet, flere ganger. I Oslo i fjor vår kom han fram tre timer før konserten startet, og spilte 4 sanger akustisk samt at han kom ned på gulvet og pratet med oss. Det var naturligvis en opplevelse helt utenom det vanlige og et minne for livet. Jeg har nå vært på 45 konserter med Springsteen forskjellige plasser i Europa, men aldri opplevd at han har spilt to like konserter, forteller Kjell Reitan.