På førstesingelen "Nye gnagsår, gamle ski" synger Therese Ulvan om både seige bakker og dårlig glid. Og det er ikke uten grunn. Sandstadværingen legger ikke skjul på at egen ski-karriere er svært begredelige greier.

- Hadde snøen vært 20 plussgrader og smakt søtt, så kanskje, sier Therese Ulvan.

START VIDEOEN VED Å KLIKKE PÅ HOVEDBILDET

Sist i Pondus-rennet

I stedet husker hun gutta som snødukka henne på barneskolen, Pondus-renn, leirskole på Haugen gård og skiturer til Eldsfjellet med lærer Arild Vaagen.

- De kakao-greiene har jeg ikke ikke helt sansen for. Nei, jeg er fra en familie som heller har oppsøkt sol og varme. Da Arild gikk til Eldsfjellet, satt jeg heller bak bussen og sola meg, sier Ulvan og ler.

Litt ironisk da, kanskje - eller kanskje mest for å understreke poenget - at musikkvideoen ble spilt inn på Røros i bitende januar-grader. Og med ski og bilde av Oddvar Brå som hovedingredienser.

Videoinnspilling i 32 minus

- Det var 32 og en halv minusgrad da vi lage filmen. Sol og snø - ramma var der med en gang, forteller Ulvan, som har fått skikkelig drahjelp på singelen. Teksten er skrevet av Tommy Rodahl, Ulf Risnes og Therese selv. Mens på musikkvideoen er også Øystein Dolmen og Røsos` multikunstner Arnfinn Strømmevold med.

- Tommy og jeg har skrevet mange låter sammen, og jeg har sunget flere av sangene når jeg har reist rundt, men aldri tenkt at kunne bli plate. Før nå. Øysten Dolmen har jeg sunget litt med før. Da jeg ringte Øystein og Ulf for å høre om de kunne bidra, så fikk jeg ja, sier Ulvan om hvordan hun har klart å sette sammen dette laget til låta "Nye gnagsår, gamle ski".

Samarbeider med Astri Reppe

Singelen er opptakten til plata "Hemmelig begeistra", som slippes i 3. og 4. mai i henholdsvis Trondheim og Dolm kirke. Sist helg dro hun unge øyværinger til Ægirsalen for å øve barnekor-stemmer til platelanseringa. Og som lokalavisa tidligere har fortalt om, har også Therese et samarbeid med frøyakunstner Astri Reppe, som skal illustrere albumet og konsertene i form av malerier.

- Jeg er veldig glad for dette samarbeidet. Jeg liker Therese så godt. Vi har kanskje samme klangbunn på mye, selv om vi ikke er så like. Hun er ei flott og ærlig dame, og det liker jeg, sa Astri Reppe nylig til lokalavisa.

Therese Ulvan er i dag på plass på åpningsdagen av Rørosmartnan for å framføre "Nye gnagsår, gamle ski" for første gang.

Foto: Anne Lise Haugen Anshus