I går kveld var det framføring av skuespillet 7.klassingene ved Sistranda skole har jobbet så smått med siden i høst. Denne uka, hvor de har hatt prosjektuke, har øvingen vært intens, og de siste brikkene måtte falle på plass før amfiet ble åpnet for publikum.

Skuespillet handlet om Herr B. Tong og hans noe udugelige arbeidslag, som skulle rive et gammelt, ærverdig hus for å lage parkeringsplass på tomta i stedet. B. Tong har brukbar kontroll over arbeidstakerne sine, inntil de blir skremt av de mange spøkelsene som bor i huset.

Til slutt må selv arbeidslederen innse at noe ikke stemmer, og at det virkelig er spøkelser der. Likevel er han fast bestemt på at huset skal bort, og det skal skje med dynamitt. Men så drar han kjensel på spøkelses-overhodet. Er det ikke hun han har sett bilde av på veggen i huset?

Jo da, det er det. Abelone, som har vært spøkelse i 300 år, er dessuten tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp oldemoren til B. Tong, og hvem kan sprenge sin egen mange-ganger-tippoldemor i lufta?

Så ombestemmer han seg, og når han attpåtil får overlevert en stor pengesum fra det svømmende bybudet, kjøper han huset i stedet.

Hitra-Frøya var til stede på generalprøven i går ettermiddag, og vi lot oss henføre av gode skuespillerprestasjoner og artige replikker. Den som hadde mest tekst å huske var nok Eskil Furberg Hoff, som B. Tong. Men Eskil mestret den oppgaven med glans, og ga publikum et svært troverdig bilde av Tong, enten han var oppglødd, oppgitt, sur, sint eller blid. Her så vi et stort talent!

I det hele tatt var det en dyktig gjeng med 7.klassinger som sto på scenen, noe instruktør Mona Skarsvåg kan ta mye av æren for. Det var tydelig at hun har jobbet godt med elevene i forberedelsene til skuespillet.

MØTE MELLOM FORTID OG NÅTID: Et svømmende bybud og tre yndige spøkelser.
SLEKTSKAP: Emilie Holmgren som spøkelset Abelone og Eskil Furberg Hoff som B. Tong. Abelone viste seg å være B. Tong sin tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp oldemor.