Da festivalgeneral Hallbjørn Stenhaug besøkte Frøya for siste finpuss i helga kunne han melde om et forhåndssalg bedre enn tidligere år en uke før festivalstart.

- Men den siste uka er avgjørende. Det er den alminnelige trønderske tregheten. 90 % av de som kjøper billetter på billettservice er tilreisende, og de lokale venter til denne uka, sier han.

Stenhaug forteller at selv om mange er ute i siste liten, er de glade for å ha såpass mye på forhåndssalg som de har.

- Torsdag har de fleste som tenker seg ivei, kjøpt billett. Å ha bare 5 – 10 % salg i døra er ikke vanlig på bygda, og det gjør det enklere for oss som arrangører, sier han.

- De fleste tilreisende som kommer til festivalen er utflytta øyværinger, men det er også noen som kommer for å få med seg et spesielt band. Denne gang er det D-A-D som har tilhengere som har fulgt dem i mange år. Nå er det lenge siden de har spilt i Norge, og da er dette en unik mulighet, sier Stenhaug.

D-A-D

Nå gleder festivalgeneralen seg på jubileum og tror det meste er i rute.

- Vi har jobba med dette i ett år nå, så det vi kan ha kontroll på, har vi kontroll på.

Stenhaug skryter også av befolkningen på Frøya som stiller opp for å få i stand festivalen.

- Vi har en fantastisk stab av frivillige medarbeidere. 80% av de frivillige har vært med i alle årene. Det er ikke så enkelt for et lite sted som Frøya som trekker på de samme folkene i alle sammenhenger, da blir de fort slitne, men det er ikke tilfelle her. Folk utenifra er imponerte over at alt fungerer så bra her, sier festivalsjefen.

Sjekk også vår samleside med alt om Frøyafestivalen