Ingeborg Trelstad Thomassen har vært lærer i dans ved Hitra kulturskole. Nå kommer hun tilbake til Hitra for å ha forestilling i Meierisalen førstkommende fredag (20. mars.)

- Livet starter med bevegelse; det er slik at dansen på den måten er det mest naturlige som finnes for meg som menneske, forklarer hun.

Forestillingen "MAMMA; Den Som Elsker", ble til etter at hun kom hjem fra New York og startet min vei mot der hun er nå. - mamma, kone og et helt menneske.

- Jeg leste Idas Dans av Gunhild Corwen som 25 åring, og den rørte meg dypt. Jeg ville danse og leve hver dag, slik som den unge ballettdanserinnen på 18 år som ikke fikk den muligheten, forteller Thomassen.

Hun satte opp en forestilling i Nidarosdomen som het "Den Som Elsker" i 2007.

- Nå er jeg her og vil gi dere en opplevelse på Kystmuseet på Hitra, sier den tidligere danselæreren på Hitra.

Hyllest til livet

Forestillingen er en hyllest til livet. Ikke bare til mammaer; men til mennesker som hver dag blir berørt av noe. Det være seg å elske, å miste og i hele tatt det å leve her på jorda. I alle kontrastene i livet.

- Alle skaper vi oss et bilde på hvordan vi vil være. Med denne forestillingen håper jeg du sitter igjen med en følelse av at du er akkurat så bra som du skal være - og at vi alle strever i våre liv med «å klare alt», og skape en signatur på hvem vi er, forklarer Ingeborg Trelstad Thomassen.

Hun mener det viktigste til syende og sist er de vi holder i hånden når det butter imot, og når det går mot slutten.

- Ta vare på dagene. Hverandre. Og deg selv, oppfordrer danseren.

Trebarnsmamma

Ingeborg Trelstad Thomassen er utdannet dansepedagog og danser, men er mest av alt trebarnsmamma til tre små barn på 4 år, 2 år og 7 måneder. Hun er utdannet ved universitetet i Stavanger, NTNU og Broadway Dance Center i New York.

Ingeborg Trelstad Thomassen har tidligere arbeidet som danselærer på Hitra. Nå er hun tilbake med sin forestilling hvor hun hyller livet. Foto: <137><137>