Forkjølelse hadde ført til at solistrekka var amputert under Havdurs tradisjonelle førjulskonsert i Sletta. Blant andre måtte dirigent Elin Karpinski Strandheim nøye seg med å introdusere og dirigere sangene. Og litt uvant til Havdur å være, lugget det litt under noen av de første sangene. Men det ble fort glemt, for kveldens konsert hadde en veldig stigning.

Koret satser i år på en del klassiske sanger, og for første gang fikk publikum høre deres versjon av Mendelsohns Kyrie. Da delte de seg opp i to kor, ett på på hver side av publikum, og sang åttestemt. En veldig flott opplevelse.

Etter denne fulgte kjente perler, og noen nye sanger, før den skikkelige finalen. Den kom med Den hellige Stad, med Magne Romestrand på solo, så Brit Hestnes Vies glansnummer som solist: Lys til nattsvart jord, før det obligatoriske sistenummeret Deilig er jorden.

Det ble da capo på Den hellige stad som ekstranummer. "Gammel mann - gjør så godt han kan", fleipet Magne Romestrand, før han nok en gang tok fram sin fantastiske tenorstemme, og sang slik at tårene rant blant publikum.

Også i år var Sletta kirke så og si fullsatt. Det betyr at et sted mellom 350 og 400 fikk med seg det som har blitt advendttidas store kulturelle høydepunkt på Frøya.